• امروز : سه شنبه - ۱۴ آذر - ۱۴۰۲

آخرین خبرها

کمک به دانش آموزان عشایری،دغدغه همیشگی یک معلم در مناطق محروم و عشایری لالی برگزاری مانور سراسری زلزله در شهرستان لالی/تمرین آمادگی برای بحران های احتمالی بررسی مهمترین معضلات بهداشتی شهر و روستاها در هفتمین کارگروه فرهنگی ، اجتماعی و سلامت زنان و خانواده مردم درانتخابات نگاه قومیتی نداشته باشند/مجلس انقلابی آدم سالم می خواهد/ازعملکرد دهیاران در روستاها راضی نیستیم معارفه رئیس جدید اداره تبلیغات اسلامی شهرستان لالی بزودی دستگاه سی تی اسکن در بیمارستان امید لالی راه اندازی می شود/اختصاص دستگاه دیالیز جدید به بیمارستان امید ادامه تغییرات در دستگاه قضایی لالی / دادستان جدید شهرستان هم معرفی شد + عکس مسابقات اسکای رانینگ قهرمانی استان خوزستان در ارتفاعات شهرستان لالی برگزار شد اگر قرار است کشور گامی به جلو بردارد نیازمند تفکر بسیجی هستیم/شکست اصلی اسرائیل ، شکست در افکار عمومی بود تیراندازی در مراسم عروسی؛ مادرباردار و نوزادش جان خود را از دست دادند آخرین سفر سیمرغ ورود به واتس‌اپ از طریق ایمیل فعال شد! سه مصدوم در ریزش دیوار سیلو در لالی مدیریت بحرانی خوزستان همچنان گرفتار تصمیمات لاک پشتی جولان محرومیت ‌در مناطق دوردست بختیاری/موگوئی‌ کوهرنگ یک متر مربع هم آسفالت نیست همایش پیاده روی دوستداران کتاب به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی گفتمان با قدرت‌ها را یاد بگیرید ماجرای تجمیع دانشگاه های حوزه انتخابیه چیست ؟ قلعه تاریخی چالشتر بارش باران های پاییزی در شهرستان لالی/از آبگرفتگی خیابان ها تا ریزش کوه ها + عکس شعر / « مرده بر اسب» شعر / بادها مى چرخند کسب سه عنوان برترکتابخوانی در استان برای فعالان حوزه کتاب درشهرستان لالی + عکس وداع با محمدعلی اسلامی ندوشن در تهران مافیای فیلترشکن کیست ؟ آیا گردش مالی وی‌ پی‌ ان‌ ها دست کسانی است که فیلتر می‌کنند ؟ مردم داری موثرترین عنصر مدیریتی در دستگاه‌ها پیام سرپرست شبکه بهداشت و درمان لالی به مناسبت روز پرستار مدیر جدید اداره ورزش و جوانان شهرستان لالی معارفه شد/فرهاد احمدی جانشین محسن محمودی شد + عکس ۲۰ کشور بزرگ ذخایر نفتی در جهان دولت مشکلات پرستاران را در اولویت قرار دهد/بایدقدر بسیج رابدانیم و آن راتقویت کنیم نگاه مسئولان دولتی خوزستان به ایذه نگاه ارباب رعیتی است/مسئولان برای ایذه برنامه ندارند ترسناک‌ترین استخر آب گرم جهان در ژاپن! جاده‌ای که جان جوانان خوزستانی را می‌‌ گیرد تاریخچه جذاب ساختن مرتفع‌ترین بناها ؛ از مصر باستان تا دُبی غار حیرت‌انگیزی که شبیه یک سیارۀ بیگانه است باز باران با بهانه و دروغ های فراوان افتتاح نمایشگاه کتاب شهرستان لالی/۳۰۰۰ جلد کتاب در معرض دید عموم قرار گرفت سانحه در جاده لالی به روستاهای بخش حتی آغاز عملیات روکش آسفالت جاده لالی به اندیکا/۱۶ میلیارد اعتبار برای ترمیم ۶ کیلومتر از مسیر + تصاویر نیما راه نشان می‌داد نه مقصد تایید صلاحیت ۲۹ نفر از کاندیداها در روند بررسی داوطلبین درهیات اجرایی حوزه انتخابیه شهرستان مسجدسلیمان برگزاری مراسم سالگرد درگذشت زنده یاد احمدرضایی برنامه های هفته کتاب و کتابخوانی از سوی رئیس نهاد کتابخانه های عمومی لالی اعلام شد از مخابرات استان گلایه مندیم که وعده های خود را در لالی عملی نکرده است/فضای سبز و پارک های شهر وضعیت مناسبی ندارند آبشار بیشه لرستان/زلال جاری در قلب زاگرس از بهمن علاءالدین تا داراب افسر بختیاری تحقق رویای بزرگ تسلا؛انتقال برق بدون استفاده از سیم جاری شدن خون بر روی زمین! شعر / تلخ و شیرین شعر / بازمانده ­ی کدام عصریم؟

کشف یک «هرم» ۳۴۰۰ ساله در قزاقستان

  • 12 آبان 1402 - 13:29
کشف یک «هرم» ۳۴۰۰ ساله در قزاقستان
باستانشناسان یک هرم متعلق به دوره سکایی را در منطقه کاراگاندای قزاقستان کشف کرده‌اند که به احتمال زیاد مقبرۀ یک پادشاه باستانی است.

این هرم روی تپه‌ای مشرف به رودخانه تالدی در منطقه کاراگاندا قرار دارد که توسط باستان‌شناسان دانشگاه کاراگاندا طی ۴ فصل کاوش شده است. 

این هرم مجموعه آرامگاهی برای یک فرمانروا از فرهنگ بیگازی دندیبای است؛ فرهنگی مربوط به اواخر عصر برنز که در ۲۰۰۰ تا ۱۱۵۰ قبل از میلاد شکوفا شد. 

این سازه یک مقبره پلکانی هرمی شکل است که در منطقه‌ای از استپ‌های ساری آرکا ساخته شده و ظاهرا این مردم باستانی حاکمان و نخبگان خود را آنجا دفن می‌کردند. این هرم علاوه بر این که مقبره بوده، به عنوان فضایی مقدس برای مراسم مذهبی هم استفاده می‌شده است. 

بر اساس تجزیه و تحلیل تاریخ‌گذاری کربن یافته‌های کشف‌شده در این سازه، قدمت آن بین قرن ۱۴ و ۱۲ قبل از میلاد است. 

دکتر ایبار کاسنعلی گفته است: «نگاه به سنگ‌های تراشیده‌شده در هرم، اندازه مقبره و اینکه چنین بنای عظیمی در عصر برنز در منطقه‌ای بسیار خشک مانند استپ ساخته شده، نشان‌دهنده درک بالای هنر و باورهای معنوی غنی جوامع بیگازی است.

حفاری‌ها در این منطقه منجر به کشف یک سکونتگاه اولیه نیز شد که آن هم متعلق به همین فرهنگ باستانی بود. دکتر چینار درباره این کشف گفته است: «این سکونتگاه که در وسعتی بیش از ۱۵ هکتار گسترش یافته، از نظر زمانی هم‌دوره‌ی تروی در آسیای صغیر، اوایل میسنی در سرزمین اصلی یونان و دوره پیشرفته پادشاهی میانه در مصر بوده است. این شهرک دارای یک سری دیوار، یک شبکه خیابانی برنامه‌ریزی‌شده و سیستم‌های جمع‌آوری آب است.» 

به گفته محققان، جوامع بیگازی با فرهنگ کاراسوک در جنوب سیبری که فرهنگ پروتو-ترکی را تشکیل می‌دهد، ارتباط نزدیکی دارند. راهروهای منتهی به اتاقک تدفین، همیشه در جهت طلوع خورشید باز می‌شوند که مظهر باورهای مذهبی سنتی در این منطقه است. 

  • نویسنده : مترجم: زهرا ذوالقدر
  • منبع : فرادید

برچسب ها

اخبار مرتبط

نظرات

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰