• امروز : شنبه - ۱ مهر - ۱۴۰۲

آخرین خبرها

طلای جهانی رقابت‌های بلگراد بر گردن فرنگی کار خوزستانی آموزش ما بایدمهارت محور باشد تاخروجی آن تربیت اجتماعی وسیاسی باشد/پرچم عدالت خواهی در دست شیعه است احداث بیمارستان‌های ۶۴ تختخوابی در شهرستان های اندیکا و هفتکل برداشت بادام از باغات شهرستان سامان چرا همه دنبال اتوبوس کریس رونالدو می‌دوند! آب و برق پارک دولت در لالی با حکم قضایی قطع شد / کلافی پیچیده با گره های کور برگزاری جشن شکوفه های کلاس اولی در شهرستان / بیش از ۴۳۰ دانش آموز کلاس اولی در لالی امسال به مدرسه می روند برگزاری مراسم تجلیل از پیشکسوتان دفاع مقدس در مسجدسلیمان اختلافات ملکی در شهرستان لالی جان یک نفر را گرفت/دستگیری قاتل کمتر از ۲۴ ساعت اجرای طرح خوزستان پاک در شهرستان لالی شعر/با تو این راز نمی توانم گفت شعر / برگهای کوچه ی پاییزیم شعر/به نجوا ترانه ای بر لب دارند شعر / اکنون دلم تپیدن فرداست چرا باید یک قرن حسرت خانه دارشدن را بکشیم ؟ بهبود شرایط مسکن گروگان وضعیت تورم است شعر / چند رباعی زیبا سرپرست جدید بیمارستان امید لالی معرفی شد / سارا داودی سکاندار تنها بیمارستان شهر نجات جان دو مادر باردار پرخطر توسط اورژانس هوایی دانشگاه علوم پزشکی اهواز مشکلات آب و فاضلاب شهرهای مسجدسلیمان، اندیکا ، لالی و هفتکل بررسی شد + تصاویر شعر / آمدی گرمتر از آنچه نیامد به زبان شعر / حال همه‌ی ما خوب است ، اما تو باور مکن دورهمی اهالی ادب و فرهنگ در روز پاسداشت شعر و ادب پارسی در شهرستان لالی+عکس سیمرغ در شاهنامه نماد است نه افسانه آغازعملیات آسفالت خیابانها در روستاهای بخش مرکزی با اعتباری بیش از سه میلیاردتومان از مطالبه گری مردمی تا استفاده ابزاری از مطالبه گری گشتی در داستان بلند «زیر آوار بنه وار» کارستان قیصر سقوط طبقه متوسط دارایی‌های بلوکه شده ایران کجا هزینه می‌شود؟/دولت موفق به کنترل تورم نشد / روند افزایشی قیمت‌ ها ادامه دارد کار طاقت‌فرسای زنان روستای سرآقاسید در چشمه نمک آثار هنری نگارگری فریده جهان بخشی آثار هنری نقاشی البرز نوبخت آثار هنری خوشنویسی رحیم حاجی پور مراسم اختتامیه سوگواره ملی دل نوشته‌های عاشورایی به میزبانی شهرستان لالی برگزار شد آثار هنری خوشنویسی حمید رضایی ۲ عضو دیگر شورای شهر مسجدسلیمان بازداشت شدند به مناسبت روز بهورز از بهورزان شهرستان لالی تجلیل شد صندوقی به نام فرهنگیان و به کام عده ای دیگر/نجومی بگیران از دولتی به دولت دیگر ! شیوند ؛ بهشتی درسرزمین های جنوبی دهدز بیمارستان ندارد/سرگردانی مردم میان ایذه و لردگان اطفای حریق در منطقه حفاظت شده هفت شهیدان مسجدسلیمان  عملیات امدادی اورژانس خوزستان برای نجات نوزاد یک روزه نفس‌گیرترین پلکان‌های دنیا؛ از چاه‌های هند تا قله‌های پرو سواحل مکران ؛ جاذبه جادویی و شگفت‌انگیز چابهار فارسی ، خانۀ مشترک ما پایان انتظار چندین ساله مردم شهرستان فارسان/ افتتاح پایانه مسافری به‌زودی سفر ۱.۵ ساعته لندن به نیویورک با جت هیدروژنی مافوق صوت خانه کشتی ایذه درخاک وعده‌های مسئولان! درآمدی بر جنبش مشروطه ایران مقبره الشعرای تبریز ، مدفن شاعران بزرگ

همه چیز در جهان روزی ناپدید می‌شود

  • 16 خرداد 1402 - 15:55
همه چیز در جهان روزی ناپدید می‌شود
استیون هاوکینگ، فیزیکدان نظری، یک نظریه تابش به نام خود داشت که بیان می‌کرد تمام سیاهچاله‌ها در نهایت تبخیر خواهند شد. این نظریه به همه‌ی اجرام بزرگ در جهان مانند بقایای ستارگان تعمیم یافت و بنابراین براساس این نظریه، آنها نیز متلاشی خواهند شد.

‌استیون هاوکینگ، فیزیکدان نظری، یک نظریه تابش به نام خود داشت که بیان می‌کرد تمام سیاهچاله‌ها در نهایت تبخیر خواهند شد. این نظریه به همه‌ی اجرام بزرگ در جهان مانند بقایای ستارگان تعمیم یافت و بنابراین براساس این نظریه، آنها نیز متلاشی خواهند شد.

برای رسیدن به این نتیجه، این دانشمند از ترکیبی هوشمندانه از فیزیک کوانتوم و نظریه گرانش اینشتین استفاده و استدلال کرد که ایجاد و نابودی خود به خودی جفت ذرات باید در نزدیکی افق رویداد رخ دهد. افق رویداد جایی است که فراتر از آن هیچ راه فراری از نیروی گرانشی سیاهچاله نیست.

یک ذره و ضد ذره‌ی مربوط به آن در مدت کوتاهی از میدان کوانتومی ایجاد می‌شوند، اما تقریبا به همان سرعت از بین می‌روند.

با این حال، یک استثناء برای این ناپدید شدن وجود دارد و زمانی رخ می‌دهد که یک ذره به درون سیاهچاله سقوط کند و به ذره دیگر اجازه فرار دهد. این پدیده همان چیزی است که در نهایت منجر به تبخیر سیاهچاله‌ها می‌شود.

تحقیق جدید، نظریه قدیمی

اکنون، تحقیقات نظری جدید توسط مایکل واندرک(Michael Wondrak)، والتر ون سوئیلکوم(Walter van Suijlekom) و هاینو فالک(Heino Falcke) از دانشگاه رادبود نشان می‌دهد که هاوکینگ تا حدی در مورد سیاهچاله‌ها درست می‌گفته است.

این تحقیق بررسی کرد که آیا وجود یک افق رویداد واقعا برای نابودی سیاه‌چاله‌ها و به طور بالقوه همه‌ی اجرام بزرگ حیاتی است یا خیر. با استفاده از روش‌های فیزیک، نجوم و ریاضیات، این تیم تحقیق کردند که وقتی چنین جفت‌هایی از ذرات در اطراف سیاه‌چاله‌ها ایجاد می‌شوند، چه اتفاقی می‌افتد.

در کمال تعجب، آنها دریافتند که ذرات جدید نیز می‌توانند بسیار فراتر از این افق ایجاد شوند. این بر اساس بیانیه مطبوعاتی دانشگاه رادبود است که در روز جمعه منتشر شد.

واندرک گفت: ما نشان می‌دهیم که علاوه بر تابش معروف هاوکینگ، شکل جدیدی از تابش نیز وجود دارد. ما نشان می‌دهیم که بسیار فراتر از یک سیاهچاله، انحنای فضازمان نقش بزرگی در ایجاد تشعشع دارد. این ذرات پیش از این توسط نیروهای جزر و مدی میدان گرانشی در آنجا از هم جدا شده‌اند.

نتایج نشان می‌دهد که تشعشع در واقع بدون افق رویداد نیز ممکن است و منجر به ناپدید شدن نهایی همه اجرام در جهان می‌شود.

این بدان معناست که اجرام بدون افق رویداد، مانند بقایای ستارگان مرده و سایر اجرام بزرگ در جهان، نیز دارای این نوع تابش هستند و پس از یک دوره‌ی بسیار طولانی، این امر منجر به تبخیر همه چیز در جهان درست مانند سیاهچاله‌ها می‌شود. این نه تنها درک ما از تشعشعات هاوکینگ، بلکه دیدگاه ما را نسبت به جهان و آینده آن نیز تغییر می‌دهد.

این مطالعه در مجله‌ی «Physical Review Letters» منتشر شده است.

  • منبع : ایسنا

برچسب ها

اخبار مرتبط

نظرات

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰