• امروز : شنبه - ۱ مهر - ۱۴۰۲

آخرین خبرها

طلای جهانی رقابت‌های بلگراد بر گردن فرنگی کار خوزستانی آموزش ما بایدمهارت محور باشد تاخروجی آن تربیت اجتماعی وسیاسی باشد/پرچم عدالت خواهی در دست شیعه است احداث بیمارستان‌های ۶۴ تختخوابی در شهرستان های اندیکا و هفتکل برداشت بادام از باغات شهرستان سامان چرا همه دنبال اتوبوس کریس رونالدو می‌دوند! آب و برق پارک دولت در لالی با حکم قضایی قطع شد / کلافی پیچیده با گره های کور برگزاری جشن شکوفه های کلاس اولی در شهرستان / بیش از ۴۳۰ دانش آموز کلاس اولی در لالی امسال به مدرسه می روند برگزاری مراسم تجلیل از پیشکسوتان دفاع مقدس در مسجدسلیمان اختلافات ملکی در شهرستان لالی جان یک نفر را گرفت/دستگیری قاتل کمتر از ۲۴ ساعت اجرای طرح خوزستان پاک در شهرستان لالی شعر/با تو این راز نمی توانم گفت شعر / برگهای کوچه ی پاییزیم شعر/به نجوا ترانه ای بر لب دارند شعر / اکنون دلم تپیدن فرداست چرا باید یک قرن حسرت خانه دارشدن را بکشیم ؟ بهبود شرایط مسکن گروگان وضعیت تورم است شعر / چند رباعی زیبا سرپرست جدید بیمارستان امید لالی معرفی شد / سارا داودی سکاندار تنها بیمارستان شهر نجات جان دو مادر باردار پرخطر توسط اورژانس هوایی دانشگاه علوم پزشکی اهواز مشکلات آب و فاضلاب شهرهای مسجدسلیمان، اندیکا ، لالی و هفتکل بررسی شد + تصاویر شعر / آمدی گرمتر از آنچه نیامد به زبان شعر / حال همه‌ی ما خوب است ، اما تو باور مکن دورهمی اهالی ادب و فرهنگ در روز پاسداشت شعر و ادب پارسی در شهرستان لالی+عکس سیمرغ در شاهنامه نماد است نه افسانه آغازعملیات آسفالت خیابانها در روستاهای بخش مرکزی با اعتباری بیش از سه میلیاردتومان از مطالبه گری مردمی تا استفاده ابزاری از مطالبه گری گشتی در داستان بلند «زیر آوار بنه وار» کارستان قیصر سقوط طبقه متوسط دارایی‌های بلوکه شده ایران کجا هزینه می‌شود؟/دولت موفق به کنترل تورم نشد / روند افزایشی قیمت‌ ها ادامه دارد کار طاقت‌فرسای زنان روستای سرآقاسید در چشمه نمک آثار هنری نگارگری فریده جهان بخشی آثار هنری نقاشی البرز نوبخت آثار هنری خوشنویسی رحیم حاجی پور مراسم اختتامیه سوگواره ملی دل نوشته‌های عاشورایی به میزبانی شهرستان لالی برگزار شد آثار هنری خوشنویسی حمید رضایی ۲ عضو دیگر شورای شهر مسجدسلیمان بازداشت شدند به مناسبت روز بهورز از بهورزان شهرستان لالی تجلیل شد صندوقی به نام فرهنگیان و به کام عده ای دیگر/نجومی بگیران از دولتی به دولت دیگر ! شیوند ؛ بهشتی درسرزمین های جنوبی دهدز بیمارستان ندارد/سرگردانی مردم میان ایذه و لردگان اطفای حریق در منطقه حفاظت شده هفت شهیدان مسجدسلیمان  عملیات امدادی اورژانس خوزستان برای نجات نوزاد یک روزه نفس‌گیرترین پلکان‌های دنیا؛ از چاه‌های هند تا قله‌های پرو سواحل مکران ؛ جاذبه جادویی و شگفت‌انگیز چابهار فارسی ، خانۀ مشترک ما پایان انتظار چندین ساله مردم شهرستان فارسان/ افتتاح پایانه مسافری به‌زودی سفر ۱.۵ ساعته لندن به نیویورک با جت هیدروژنی مافوق صوت خانه کشتی ایذه درخاک وعده‌های مسئولان! درآمدی بر جنبش مشروطه ایران مقبره الشعرای تبریز ، مدفن شاعران بزرگ

علی عوض نژاد

هفتکل ۹۵ ساله شد / سیزده اردیبهشت‌ ، یادآور یک حماسه‌ در صنعت نفت

  • 14 اردیبهشت 1400 - 3:36
هفتکل ۹۵ ساله شد / سیزده اردیبهشت‌ ، یادآور یک حماسه‌ در صنعت نفت
سیزدهم اردیبهشت ماه ۱۳٠۶ حماسه‌ی دیگری در نفت ایران رقم خورد و اکتشاف نفت در هفتکل، این شهر را به دومین شهر نفتی خاورمیانه تبدیل کرد تا به پیشرفت ایران در عرصه‌های اقتصادی جهان کمک چشمگیری کند.

این چنین که در تاریخ آمده است، ویلیام ناکس دارسی و گروه رینولدز پس از دو سال حفاری در حوالی هفتکل، به این نتیجه رسیدند که در این نقطه نمی‌توانند به نفت برسند و سرمایه شرکت که از انگلیس تأمین میشد تا در ایران به نفت دست یابند، به علت طولانی شدن دوره عملیات، حفاری در هفتکل به پایان رسید و حفاری در مسجدسلیمان را مهیا ساختند که پس از یک سال جستجو در منطقه نفتون مسجد سلیمان، نخستین چاه نفتی در ایران و خاورمیانه اکتشاف کردند.

ویلیام ناکس دارسی و گروه رینولدز پس از  حدود ۲۰ سال دوباره به هفتکل بازگشتند و جستجوی خود را در منطقه طوف‌سفید و فلوتین ادامه دادند و در سیزدهم اردیبهشت ۱۳٠۶ طلای سیاه شروع به فوران کرد و بدین طریق هفتکل به عنوان دومین شهر نفتخیز خاورمیانه نام گرفت.

این اتفاق که دومین اکتشاف نفت در خاورمیانه به شمار می‌رفت، حیات اقتصادی و اجتماعی ایران را دگرگون کرد، اما خود نیز هنوز پس از ۹۵ سال قدمت، در آرزوی احداث یک دفتر نفتی یا پالایشگاه نفتی و حتی در آرزوی یک بیمارستان است! 

میدان نفتی هفتکل، سال‌ها بزرگ‌ترین تولیدکننده نفت ایران بود که از ۱۵ حلقه چاه نفت حفاری شده تا سال ۱۳۴۲ سالانه ۹/۵ میلیون بشکه نفت، صادر می‌کرد، اما هم اکنون با ۴۵ چاه نفتی در هفتکل و نفت سفید که تعداد زیادی از آنها (به دلیل شرایط تحریم کشور) غیرفعال هستند، روزانه قریب به ۴۵ هزار بشکه نفت از میادین نفتی هفتکل تولید و صادر می‌شود.

هفتکل اگر چه ۲۰ سال پس از مسجد سلیمان کشف شد، اما در مدت کوتاهی به بزرگترین تولید کننده در بین میادین نفتی ایران تبدیل شد.

ناگفته نماند که هفتکل پیش از پیدایش نفت نیز مورد توجه بوده و یکی از جذاب ترین مناطق قشلاقی عشایر محسوب میشد که دشت های سرسبز این منطقه در فصل های زمستان و بهار آکنده از گل های وحشی بوده است.

هفتکل در سال ۱۳۹٠ تعداد ۲۷۶۳۳ نفر جمعیت داشت که بر اساس آمار نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵ به ۲۲۱۱۹ نفر کاهش یافت که ۱۵۸٠۲ نفر جمعیت شهری و ۶۳۱۷ نفر جمعیت روستایی دارد و تعداد ۵۹٠۸ خانوار در هفتکل (۴۲۸۳ شهری و ۱۶۲۵ روستایی) وجود داشت.

اصلی ترین دلایل مهاجرت مردم از این شهر و کاهش جمعیت آن را به عدم وجود امکانات لازم اعم تحصیل، درمان و اشتغال میتوان دانست که باعث رونق مهاجرت از این شهر عنوان کرد.

نفت‌سفید با همه غرور معاصرش امروز تنها یک نام روی نقشه دارد که یادآور سرنوشت تلخ آن است و نهایتاً می تواند سوژه فیلم های کارگردان ها یا عکاسان و خبرنگاران باشد، اما سرنوشت و پایان تلخ ماجرای نفت سفید، در هفتکل نیز در حال تکرار است.
لاجرم اگر نگاه مسئولان استانی در این موضوع تغییر نکند، هفتکل نیز در آینده‌ای نزدیک به ده‌کوره ای مانند نفت سفید مبدل خواهد شد.

یادداشتی از علی عوض نژاد 

  • نویسنده : علی عوض نژاد
  • منبع : بسیج نیوز

نظرات

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰