با گذشت یازده سال از اولین دوره برگزاری سوگواره ملی دلنوشته های عاشورایی امسال نیز در پایان ماه محرم و صفر این برنامه در آمفی تئاتر مولوی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی لالی برگزار شد .
در این برنامه که با حضور امین سپهریان معاونت فرهنگی و هنری مدیر کل فرهنگ و ارشاد خوزستان برگزار شد آثار منتخب در زمینه عکس و شعر معرفی شدند .
نمایش تصاویر برتر در محل اداره فرهنگ و ارشاد به همراه خواندن آثار برتر در زمینه شعر از برنامه های دیگر این سوگواره بوده که در پایان با تجلیل از آثار برتر به کار خود پایان داد .
سید امین سپهریان معاونت هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان ضمن تقدیر از عوامل اجرایی و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی لالی بخاطر برگزاری یازدهمین سوگواره دلنوشته های عاشورایی گفت: کار فرهنگی در حوزه اربعین باید با هدف و با برنامه باشد؛ امام حسین (ع) تا آخرین لحظه در کربلا تلاش کرد که دشمنان را ارشاد کند و آنها را از خواب غفلت بیدار کند، اصل حرکت امام حسین (ع) فرهنگی بود، صدها پیام در حرکت امام حسین (ع) و عاشورا وجود دارد در شب عاشورا از یارانش خواست که هر کدام اگر حق الناسی بر گردن دارد، برگردد، سه کار فرهنگی اصلی که امام حسین (ع) در شب عاشورا معرفی کرد نماز، تلاوت قرآن و دعا و نیایش را مهمترین کارهای فرهنگی معرفی کرد.
وی درخصوص برنامههای دیگر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان با موضوع پیاده روی اربعین افزود: دبیرخانه دائمی سوگواره دلنوشتههای عاشورایی لالی بزودی برای برنامههای سال آینده شروع به فعالیت کند.
در ادامه این مراسم بهرام جمالپور، دبیر یازدهمین سوگواره ملی دل نوشتههای عاشورا و رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی لالی ضمن گرامیداشت هفته دفاع مقدس گفت: یازدهمین سوگواره ملی دل نوشتههای عاشورا با هدف ترویج فرهنگ عاشورا و کشف استعدادهای جوان در دو بخش ادبی و عکس برگزار گردید.
جمالپور در ادامه افزود: در یازدهمین سوگواره ملی دل نوشتههای عاشورا ۸۰۰ اثر در دو بخش به دبیرخانه ارسال گردید که ۳۵۰ اثر در حوزه ادبی و ۴۵۰ در حوزه عکس به دبیرخانه ارسال شد، که در بخش ادبی مقام اول اعظم زارع از استان فارس مقام دوم ناصر دوستی از زنجان و سوم مشترک زهره داودی از فارس و قاسم بای از گلستان، اثر برگزیده این بخش به اصغر جمالپور و علی هزاریان از خوزستان رسید.
وی اضافه کرد: در بخش عکس مقام اول خدیجه نادری از اصفهان، مقام دوم مجتبی گیتینژاد از خراسان رضوی، مقام سوم علی آذر از خوزستان و اثر محمدعلی سلیمانی از خوزستان بعنوان اثر برگزیده انتخاب شد.
از نکاتی که می توان در این رویداد فرهنگی ملی به آن پرداخت عدم توجه کافی مسئولان شهرستان لالی به کیفیت اجرای این سوگواره و عدم حضور مناسب صاحبان آثار در این برنامه موجب شده تا این برنامه که یازدهمین دوره برگزاری خود را پشت سر گذاشته به قوت و رونق سالیان ابتدایی نباشد به طوری که به وضوح قابل مشاهده است نفرات برتر محورهای مختلف این سوگواره به ویژه در زمینه شعر در سال های پیش ، امروز در سطح کشور و در میان شعرای بزرگ نام و جایگاهی برای خود دست و پا کرده اند در حالی که آثار هنرمندان شرکت کننده در این اواخر به لحاظ کیفیت ، فاصله زیادی با آثار سالیان ابتدایی سوگواره دارد .




