کارشناس مسئول واحد سلامت محیط مرکز بهداشت لالی اظهار داشت : مصرف کنندگان دخانیات به این دلیل در بین انواع دخانیات موجود در بازار به قلیان گرایش بیشتری دارند، که آن را کم خطرترین نوع مواد دخانی می دانند، بی خبر از اینکه اثرات استعمال قلیان برای مصرف کنندگان آن به دفعات ناخوشایندتر از سایر دخانیات است .
وی ادامه داد : در پاسخ به این استدلال که مصرف کنندگان قلیان تصور میکنند قلیان اعتیادآور نیست ، چون ممکن است به صورت هفتگی یا ماهیانه یک یا دو نوبت آن را استعمال کنند پس خطرات کمتری آنها را تهدید می کند ، باید گفت : که این تفکر کاملا” اشتباه است چرا که هر بار مصرف قلیان حاوی ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلی گرم نیکوتین است در حالی که هر سیگار حاوی تنها ۸ میلی گرم نیکوتین است .
اعظم بزرگی افزود : برخی از اثرات بالقوه دود قلیان بروی سلامتی که می تواند عوارض جبران ناپذیری بدنبال داشته باشد، به اختصار به شرح ذیل میباشد؛
● عوارض متعدد ناشی از اختلال عملکرد ریه مانند بیماریهای انسدادی مزمن ریوی
●افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی مانند گرفتگی عروق قلب و حمله ی قلبی
●افزایش خطر سرطان بویژه سرطان ریه
وی در ادامه تصریح نمود : کشیدن قلیان حجم تنفسی جاری ریه را کاهش داده و مواد سمی ناشی از توتون و تنباکوی قلیان ، سلامت افراد را با خطر روبرو می کند.
این کارشناس مرکز بهداشت لالی در پایان گفت : افرادی که دهانه ی قلیان خود را با دیگران به اشتراک می گذارند ، ممکن است خطر ابتلا به عفونت های تنفسی را برای خود و دیگران افزایش دهند.
مصرف اشتراکی قلیان احتمال بروز بیماری های میکروبی و ویروسی را در افراد افزایش می دهد
کارشناس مسئول واحد سلامت محیط مرکز بهداشت لالی اظهار داشت : مصرف کنندگان دخانیات به این دلیل در بین انواع دخانیات موجود در بازار به قلیان گرایش بیشتری دارند، که آن را کم خطرترین نوع مواد دخانی می دانند، بی خبر از اینکه اثرات استعمال قلیان برای مصرف کنندگان آن به دفعات ناخوشایندتر از سایر […]