️در ابتدای این جلسه سرپرست شبکه بهداشت و درمان لالی گفت : متاسفانه از اواخر اسفند ماه سال گذشته افزایش موارد ابتلا به کرونا را در سطح شهرستان داشتیم و علیرغم توصیه ها و هشدارهای لازم در این خصوص توسط کارشناسان در شبکه بهداشت و درمان لالی به عموم مردم ؛ متاسفانه رعایت پروتکل های بهداشتی به پایین ترین سطح خود رسیده که همین موضوع منجر به افزایش موارد ابتلا در سطح شهرستان شده، از طرفی آمار مراجعین جهت تزریق واکسن طی ماه های گذشته تغییر چندانی نداشته است. ️
وی در ادامه بر تکمیل واکسیناسیون توسط افراد سالخورده و افرادی که ضعف سیستم ایمنی و یا بیماری زمینه ای دارند تاکید نمود؛ چرا که ریسک مرگ و میر و عوارض این بیماری در این افراد بیشتری خواهد بود. ️
فاطمه اباذری با بیان اینکه در حال حاضر در پیک بهاری بیماری التور قرار داریم در خصوص بیماری التور ، راههای انتقال آن و روشهای پیشگیری از این بیماری گفت : التور یک بیماری شبه وبا است و عامل انتقال بیماری همان باکتری ویبریوکلرا است که موجب بروز بیماری وبا می شود و روش انتقال آن از طریق مصرف آب و غذای آلوده می باشد؛ اولین علامتی که شخص با آن مراجعه می کند احساس پر بودن شکم و بدنبال آن اسهال آبکی شدید با دفعات اجابت مزاج بیش از حد است و ممکن است همراه با استفراغ بدون حالت تهوع قبلی داشته باشد؛ گرفتگی عضلات پشت ساق پا ، عطش فراوان نسبت به آب، عدم وجود تب و یا تب خفیف در اطفال، و عدم وجود خون در مدفوع از دیگر علائم این بیماری می باشد. بروز این علایم در دو نفر یا بیشتر از افرادی که از یک منبع مشترک آب و غذا استفاده میکنند به مدت دو روز یا بیشتر، منجر به بروز طغیان التور خواهد شد؛ لذا افراد با این علایم باید در اسرع وقت جهت انجام آزمایشات میکروبی به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنند. با توجه به اینکه افزایش دفعات اجابت مزاج منجر به از دست رفتن آب و الکترولیت های بدن میشود، به محض بروز علایم، شخص باید به مراکز بهداشتی درمانی جهت دریافت درمان های جایگزین کننده آب و الکترولیت مراجعه کند؛ همچنین مصرف مایعات فراوان در این دوران توصیه میشود. ️
در پایان سرپرست شبکه بهداشت و درمان لالی در خصوص روشهای پیشگیری و مقابله با این بیماری عنوان داشت : شهروندان حتما” از آب آشامیدنی سالم استفاده کنند و در صورت عدم دسترسی به آب آشامیدنی سالم، حتما آب را جوشانده و سپس استفاده نمایند. یکی از مهمترین روش های جلوگیری از این بیماری شستشوی صحیح دستها است ( ۱۵ ثانیه دستها را با آب و مایع شستشو دهیم ) چرا که یکی از مهمترین راههای انتقال بیماری، انتقال آلودگی از مدفوع به دهان است. حتما قبل از مصرف میوه ها و سبزیجات پاکسازی و ضدعفونی صورت گیرد. مسافرین از حمل و نگهداری مواد غذایی فاسد شدنی در سفر و خرید مواد غذایی فاشد شدنی از دکه های بین راهی خودداری کنند.