• امروز : شنبه - ۱ مهر - ۱۴۰۲

آخرین خبرها

طلای جهانی رقابت‌های بلگراد بر گردن فرنگی کار خوزستانی آموزش ما بایدمهارت محور باشد تاخروجی آن تربیت اجتماعی وسیاسی باشد/پرچم عدالت خواهی در دست شیعه است احداث بیمارستان‌های ۶۴ تختخوابی در شهرستان های اندیکا و هفتکل برداشت بادام از باغات شهرستان سامان چرا همه دنبال اتوبوس کریس رونالدو می‌دوند! آب و برق پارک دولت در لالی با حکم قضایی قطع شد / کلافی پیچیده با گره های کور برگزاری جشن شکوفه های کلاس اولی در شهرستان / بیش از ۴۳۰ دانش آموز کلاس اولی در لالی امسال به مدرسه می روند برگزاری مراسم تجلیل از پیشکسوتان دفاع مقدس در مسجدسلیمان اختلافات ملکی در شهرستان لالی جان یک نفر را گرفت/دستگیری قاتل کمتر از ۲۴ ساعت اجرای طرح خوزستان پاک در شهرستان لالی شعر/با تو این راز نمی توانم گفت شعر / برگهای کوچه ی پاییزیم شعر/به نجوا ترانه ای بر لب دارند شعر / اکنون دلم تپیدن فرداست چرا باید یک قرن حسرت خانه دارشدن را بکشیم ؟ بهبود شرایط مسکن گروگان وضعیت تورم است شعر / چند رباعی زیبا سرپرست جدید بیمارستان امید لالی معرفی شد / سارا داودی سکاندار تنها بیمارستان شهر نجات جان دو مادر باردار پرخطر توسط اورژانس هوایی دانشگاه علوم پزشکی اهواز مشکلات آب و فاضلاب شهرهای مسجدسلیمان، اندیکا ، لالی و هفتکل بررسی شد + تصاویر شعر / آمدی گرمتر از آنچه نیامد به زبان شعر / حال همه‌ی ما خوب است ، اما تو باور مکن دورهمی اهالی ادب و فرهنگ در روز پاسداشت شعر و ادب پارسی در شهرستان لالی+عکس سیمرغ در شاهنامه نماد است نه افسانه آغازعملیات آسفالت خیابانها در روستاهای بخش مرکزی با اعتباری بیش از سه میلیاردتومان از مطالبه گری مردمی تا استفاده ابزاری از مطالبه گری گشتی در داستان بلند «زیر آوار بنه وار» کارستان قیصر سقوط طبقه متوسط دارایی‌های بلوکه شده ایران کجا هزینه می‌شود؟/دولت موفق به کنترل تورم نشد / روند افزایشی قیمت‌ ها ادامه دارد کار طاقت‌فرسای زنان روستای سرآقاسید در چشمه نمک آثار هنری نگارگری فریده جهان بخشی آثار هنری نقاشی البرز نوبخت آثار هنری خوشنویسی رحیم حاجی پور مراسم اختتامیه سوگواره ملی دل نوشته‌های عاشورایی به میزبانی شهرستان لالی برگزار شد آثار هنری خوشنویسی حمید رضایی ۲ عضو دیگر شورای شهر مسجدسلیمان بازداشت شدند به مناسبت روز بهورز از بهورزان شهرستان لالی تجلیل شد صندوقی به نام فرهنگیان و به کام عده ای دیگر/نجومی بگیران از دولتی به دولت دیگر ! شیوند ؛ بهشتی درسرزمین های جنوبی دهدز بیمارستان ندارد/سرگردانی مردم میان ایذه و لردگان اطفای حریق در منطقه حفاظت شده هفت شهیدان مسجدسلیمان  عملیات امدادی اورژانس خوزستان برای نجات نوزاد یک روزه نفس‌گیرترین پلکان‌های دنیا؛ از چاه‌های هند تا قله‌های پرو سواحل مکران ؛ جاذبه جادویی و شگفت‌انگیز چابهار فارسی ، خانۀ مشترک ما پایان انتظار چندین ساله مردم شهرستان فارسان/ افتتاح پایانه مسافری به‌زودی سفر ۱.۵ ساعته لندن به نیویورک با جت هیدروژنی مافوق صوت خانه کشتی ایذه درخاک وعده‌های مسئولان! درآمدی بر جنبش مشروطه ایران مقبره الشعرای تبریز ، مدفن شاعران بزرگ

ماسوله ی زاگرس

روستای زیبای سرآقا سید در کوهرنگ

  • 26 فروردین 1400 - 4:09
روستای زیبای سرآقا سید در کوهرنگ
روستای سر آقا سید در شهرستان کوهرنگ و در استان چهارمحال بختیاری قرار گرفته است.

این روستا از کوه خیمه و وند و از شمال به کوه کنگله می‌رسد و در ارتفاع ۲۵۰۰ متری و در فاصله‌ی ۱۴۰ کیلومتری شهر کرد قرار گرفته است. اگر بخواهیم موقعیت کامل این روستا را به شما معرفی نماییم باید بگوییم که، روستای سرآقا سید از نظر تقسیم بندی‌های جغرافیایی از توابع کوهرنگ و در بخش مرکزیش و همچنین از روستا‌های استان زیبای چهارمحال و بختیاری است. این روستا دارای شهرت بسیار زیادی است و در ایام مختلف سال، گردشگران بسیار زیادی از آن بازدید می‌کنند. ساخت این روستا به شکل پلکانی است و از لحاظ ساخت شبیه به روستای ماسوله در شمال کشور است اما، به هر حال این روستا به اندازه‌ی ماسوله و دیگر روستا‌های ایران، معروف نیست.

به نظر می‌رسد که یکی از دلایلی که باعث شده تا این روستا ناشناخته‌تر باشد این است که در کوهستان و محیطی سرسخت قرار گرفته است. به هر حال به خاطر موقعیت توپوگرافیش دسترسی به این روستا در نیمه‌ی سرد سال کاملا از بین می‌رود! در واقع به خاطر بارش باران و برف در فصل‌های پاییز و زمستان، ارتباط روستا کاملا با روستا‌های اطراف و در کل بیرون از روستا قطع می‌شود؛ بنابراین بازدید از این روستا تنها در نیمی از سال آن هم در فصل بهار و تابستان میسر است. با این که این شرایط به نظر سخت است، اما محیط طبیعی فوق العاده و بکر و معماری خاص این روستا باعث شده است تا همچنان سرپا بماند و مقصد خیلی‌ها باشد. همانطور که گفتیم این روستا از لحاظ بافت و معماری کاملا شبیه به روستای ماسوله است و از این نظر مشابهت‌های بسیاری با این روستی زیبای گیلانی دارد.

ماسوله ی زاگرس!

خانه‌های روستایی ماسوله بسیار سنتی روستایی هستند و در چیدمان خود، تا حد زیادی تکنولوژی را نادیده گرفته اند. آن‌ها بر این باور هستند که قدمت بالای روستا و اصالت آن به همین صورت سنتی روستایی که هست، بیشتر نشان داده می‌شود. از لحاظ قدمت و عمر روستا، داستان‌ها و روایات مختلفی وجود دارد، اما به نظر می‌آید همه‌ی این داستان‌ها مشترکا قدمت روستا را با امامزاده‌ای که در آن است، یکسان می‌دانند. مردم قدیم روستا می‌گویند که امامزاده‌ای که داخل روستا است، کمِ کم ۶۰۰ سال قدمت دارد و البته کارشناسان مختلف هم عمر روستا را همینقدر می‌دانند. درباره‌ی اسم روستا و داستان آن نیز باید به شما بگوییم که؛ ۲ داستان مختلف درباره‌ی آن وجود دارد. یکی از داستان‌هایی که مردم می‌گویند این است، چون تنها امامزاده‌ی شهر یعنی امامزاده آقا سید عیسی تنها امامزاده‌ی شهر بوده، خانه‌های روستا بر پایین آن ساخته شدند و به همین علت به این روستا، سر آقا سید می‌گوند. داستان دوم درباره‌ی نام این روستا می‌گوید که، چون مردم بسیاری از شهر‌های اطراف برای زیارت امامزاده می‌آمدند، اصطلاحا بر سر مزار آمدن را به سر آقا سید کوتاه کردند و نام این روستا، سرآقا سید ماند.

ماسوله ی زاگرس!

همانطور که می‌بینید هر ۲ داستان مستقیما به امازاده‌ی محترم و مقدس روستا اشاره می‌کنند و تا حدود بسیار زیادی این مشخص است که چرا نام این روستا سر آقا سید است. از نظر معماری این روستا دارای طرحی قدیمی، سنتی و خاص است. ساخت خانه‌های روستا به شکل فشرده و پلکانی است و پشت بام هر خانه، حیاط خانه‌ی بالادستی است. همه‌ی خانه‌های این روستا، چشم اندازشان یکی است و همچون پله به پایین سرازیر شده اند. برای ساخت خانه‌های این روستا از خشت و گل استفاده شده است و برای سقف و در خانه‌ها نیز از چوب بهره گرفته شده است.

و، اما کسانی که از هر زاویه‌ای این روستا را می‌بینند، طبیعتی رویایی و زیبا را در جلوی چشم خود می‌بینند. این تصویر به قدری زیباست که اگر کسی برای یک بار به این روستا سفر کند، بدون شک برای سفر سال بعدش هم از قبل برنامه ریزی‌های لازم را انجام می‌دهد.

جالب است بدانید که هیچ یک از خانه‌های روستای سر آقا سید شهر کرد به شکلی کاملا خاص، اصلا پنجره ندارند! در‌های این خانه‌ها بسیار کوچک هستند و از الوار درختان همان منطقه ساخته شده اند. در واقع خانه‌های این روستا از صفر تا صد توسط مردم این روستا ساخته شده است. خانه‌های روستای سرآقا سید شهر کرد همگی دو بخشی و تو در تو هستند. یک بخش برای اهالی منزل و بخش دیگر مخصوص طیور و دامی است که در خانه نگهداری می‌شود. سبک معماری خانه‌های این روستا به این خاطر این شکلی است که هم صرفه جویی در مصالح انجام شود و هم خانه‌های اهالی روستا به شکلی باشد که همیشه نزدیکی و اتحاد بین آن‌ها در مواقع مختلف اجتماعی و اقلیم آب و هوایی حفظ شود.

  • نویسنده : احمد خراسانی
  • منبع : یکتا پرس

نظرات

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰