شهرها به عنوان مراکز اداری و سیاسی، اگر مدیریت درست و برنامه ی کنترل شده ای در برابر کمبودها و ناملایمات نداشته باشند چه بسا اصل وجودی خود را که همان رفاه و آسایش در سایه رفع نیازهای انسان هست از دست خواهد داد.
شهرستان لالی در استان خوزستان از گذشته تا حال متاسفانه در معرض بیشترین پیامدهای منفی بوده که آن را در زمره محروم ترین شهرستان های استان خوزستان قرار داده است.
لالی ما آزرده از پدیده هایی همچون تعارضات قومی- چند نژادی- حاشیه نشینی و غیره نیست اما همواره روزهای بدی را در سایه ناکارآمدی و بی عملگی مسئولین تجربه می کند. بیکاری ، اعتیاد، فقر از نمونه های عینی و مشغله های ذهنی، ناملایمات روحی و عدم شادابی شهروندان از نمونه های غیر عینی جامعه شهری لالی است.
سوال اساسی در این زمینه نقش و جایگاه فرماندار هست که در چارچوب وظایف خویش برای رهایی لالی از بند محرومیت چه کار کرده است؟ میدانیم که وظایف فرمانداران در هشتادمین جلسه مورخ ۲۸/۷/۱۳۷۷ شورای عالی اداری در ۲۴ ماده و ۱۶ تبصره مورد تصویب قرار گرفت. همین نماینده عالی دولت، مسئولیت اجرای سیاست های عمومی کشور و تحت نظارت بودن نیروی انتظامی که متولی نظم و امنیت شهرستان هست نقش و جایگاه فرماندار را بسی مهم و پراهمیت جلوه می کند.
اینکه می خوانیم اعتراض مدنی شهروندان یک شهر (بخوانید لالی) با ریختن زباله مقابل فرمانداری، یا صحبت استاندار وقت (سلیمانی دشتگی) آنجا که مشکلات لالی را اساسی معرفی می کند و می گوید ضعف زیرساخت جادههای روستایی، آب شرب و کشاورزی لالی را جزو محرومترین نقاط استان و بلکه کشور قرار داده است. دیگر سراغ معوقات کارگری، مساله واگذاری زمینهای تحت تملک نفت و مالکین، اشتغال و اقتصاد و فرهنگ … نرویم بهتر هست.
چند مورد از وظایف مهم فرمانداران، را وقتی مرور می کنیم بیشتر به فکر می رویم!
مثل این: فراهم آوردن زمینه های عدالت اجتماعی و فقر زدایی؟ به راستی فرماندار لالی در این خصوص چه کرد؟
یا اینکه اقدامات جناب فرماندار در ایجاد زمینه مناسب جهت رشد و ارتقاء فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی بانوان لالی اقدامات ایشان چه بود و چه تاثیری داشت؟
اگر ورزش همگانی را فاکتور بگیریم، و کاری هم بر نظارت بر اجرای قوانین و البته (انتخابات شورای شهر و روستا) نداشته باشیم. مواد مخدر، ساقی و سارق را هم محاسبه نکنیم، بهداشت عمومی شهرستان در چه وضعیتی قرار دارد؟ اقدامات فرماندار محترم لالی در خصوص پیشگیری، کنترل و مهار بحران ها ناشی از حوادث و بلاهای طبیعی چقدر ذهن جامعه لالی را چه در شهر و چه در روستا آرام نگه می دارد؟
به راستی محرومیت و مهجوریت لالی ارثیه ساکنان این منطقه است؟ یا ناشی از عدم حرکت جهادی و دلسوزانه مدیران محلی و البته استانی… نقش و جایگاه فرماندار کجاست؟
محرومیت لالی، جایگاه فرماندار کجاست؟
شهرها به عنوان مراکز اداری و سیاسی، اگر مدیریت درست و برنامه ی کنترل شده ای در برابر کمبودها و ناملایمات نداشته باشند چه بسا اصل وجودی خود را که همان رفاه و آسایش در سایه رفع نیازهای انسان هست از دست خواهد داد.شهرستان لالی در استان خوزستان از گذشته تا حال متاسفانه در معرض […]
- نویسنده : صادق بهاری بابادی