• امروز : سه شنبه - ۱۴ آذر - ۱۴۰۲

آخرین خبرها

کمک به دانش آموزان عشایری،دغدغه همیشگی یک معلم در مناطق محروم و عشایری لالی برگزاری مانور سراسری زلزله در شهرستان لالی/تمرین آمادگی برای بحران های احتمالی بررسی مهمترین معضلات بهداشتی شهر و روستاها در هفتمین کارگروه فرهنگی ، اجتماعی و سلامت زنان و خانواده مردم درانتخابات نگاه قومیتی نداشته باشند/مجلس انقلابی آدم سالم می خواهد/ازعملکرد دهیاران در روستاها راضی نیستیم معارفه رئیس جدید اداره تبلیغات اسلامی شهرستان لالی بزودی دستگاه سی تی اسکن در بیمارستان امید لالی راه اندازی می شود/اختصاص دستگاه دیالیز جدید به بیمارستان امید ادامه تغییرات در دستگاه قضایی لالی / دادستان جدید شهرستان هم معرفی شد + عکس مسابقات اسکای رانینگ قهرمانی استان خوزستان در ارتفاعات شهرستان لالی برگزار شد اگر قرار است کشور گامی به جلو بردارد نیازمند تفکر بسیجی هستیم/شکست اصلی اسرائیل ، شکست در افکار عمومی بود تیراندازی در مراسم عروسی؛ مادرباردار و نوزادش جان خود را از دست دادند آخرین سفر سیمرغ ورود به واتس‌اپ از طریق ایمیل فعال شد! سه مصدوم در ریزش دیوار سیلو در لالی مدیریت بحرانی خوزستان همچنان گرفتار تصمیمات لاک پشتی جولان محرومیت ‌در مناطق دوردست بختیاری/موگوئی‌ کوهرنگ یک متر مربع هم آسفالت نیست همایش پیاده روی دوستداران کتاب به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی گفتمان با قدرت‌ها را یاد بگیرید ماجرای تجمیع دانشگاه های حوزه انتخابیه چیست ؟ قلعه تاریخی چالشتر بارش باران های پاییزی در شهرستان لالی/از آبگرفتگی خیابان ها تا ریزش کوه ها + عکس شعر / « مرده بر اسب» شعر / بادها مى چرخند کسب سه عنوان برترکتابخوانی در استان برای فعالان حوزه کتاب درشهرستان لالی + عکس وداع با محمدعلی اسلامی ندوشن در تهران مافیای فیلترشکن کیست ؟ آیا گردش مالی وی‌ پی‌ ان‌ ها دست کسانی است که فیلتر می‌کنند ؟ مردم داری موثرترین عنصر مدیریتی در دستگاه‌ها پیام سرپرست شبکه بهداشت و درمان لالی به مناسبت روز پرستار مدیر جدید اداره ورزش و جوانان شهرستان لالی معارفه شد/فرهاد احمدی جانشین محسن محمودی شد + عکس ۲۰ کشور بزرگ ذخایر نفتی در جهان دولت مشکلات پرستاران را در اولویت قرار دهد/بایدقدر بسیج رابدانیم و آن راتقویت کنیم نگاه مسئولان دولتی خوزستان به ایذه نگاه ارباب رعیتی است/مسئولان برای ایذه برنامه ندارند ترسناک‌ترین استخر آب گرم جهان در ژاپن! جاده‌ای که جان جوانان خوزستانی را می‌‌ گیرد تاریخچه جذاب ساختن مرتفع‌ترین بناها ؛ از مصر باستان تا دُبی غار حیرت‌انگیزی که شبیه یک سیارۀ بیگانه است باز باران با بهانه و دروغ های فراوان افتتاح نمایشگاه کتاب شهرستان لالی/۳۰۰۰ جلد کتاب در معرض دید عموم قرار گرفت سانحه در جاده لالی به روستاهای بخش حتی آغاز عملیات روکش آسفالت جاده لالی به اندیکا/۱۶ میلیارد اعتبار برای ترمیم ۶ کیلومتر از مسیر + تصاویر نیما راه نشان می‌داد نه مقصد تایید صلاحیت ۲۹ نفر از کاندیداها در روند بررسی داوطلبین درهیات اجرایی حوزه انتخابیه شهرستان مسجدسلیمان برگزاری مراسم سالگرد درگذشت زنده یاد احمدرضایی برنامه های هفته کتاب و کتابخوانی از سوی رئیس نهاد کتابخانه های عمومی لالی اعلام شد از مخابرات استان گلایه مندیم که وعده های خود را در لالی عملی نکرده است/فضای سبز و پارک های شهر وضعیت مناسبی ندارند آبشار بیشه لرستان/زلال جاری در قلب زاگرس از بهمن علاءالدین تا داراب افسر بختیاری تحقق رویای بزرگ تسلا؛انتقال برق بدون استفاده از سیم جاری شدن خون بر روی زمین! شعر / تلخ و شیرین شعر / بازمانده ­ی کدام عصریم؟

۲۰ کشور بزرگ ذخایر نفتی در جهان

  • 27 آبان 1402 - 15:28
۲۰ کشور بزرگ ذخایر نفتی در جهان
در سال‌های اخیر بحران همه گیری کرونا و جنگ اوکراین باعث نوسانات شدید قیمت نفت شده‌اند. این موضوع تاثیر مثبت و منفی بر کشورهای تولیدکننده و مصرف‌کننده نفت داشته است.

طبق آخرین آمار اداره اطلاعات انرژی آمریکا، ۲۰ کشور دارای بزرگترین ذخایر نفتی جهان در سال ۲۰۲۴ مشخص شده‌اند. صنعت نفت جهانی هم به طور مستقیم و هم غیرمستقیم نقش تعیین کننده ای در اقتصاد جهانی دارد و در عین حال یکی از عوامل اصلی تغییرات آب و هوایی نیز محسوب می‌شود.

در سال‌های اخیر بحران همه گیری کرونا و جنگ اوکراین باعث نوسانات شدید قیمت نفت شده‌اند. این موضوع تاثیر مثبت و منفی بر کشورهای تولیدکننده و مصرف‌کننده نفت داشته است. در این مقاله به بررسی ۲۰ کشور دارای بزرگترین ذخایر نفتی جهان در سال ۲۰۲۴ خواهیم پرداخت.

۲۰. آذربایجان

مجموع ذخایر نفتی: ۷.۰ میلیارد بشکه

جنگ روسیه و اوکراین تاثیر منفی بر چندین کشور تولیدکننده نفت داشته است و آذربایجان یکی از کشورهایی است که به شدت تحت تاثیر آن قرار گرفته است، زیرا بیشتر مسیرهای صادراتی آن از روسیه عبور می‌کرد و همین امر منجر به یک سال فاجعه بار برای صنعت نفت این کشور شده است.

۱۹. آنگولا

مجموع ذخایر نفتی: ۷.۸ میلیارد بشکه

نفت و گاز حدود ۹۰% صادرات آنگولا را تشکیل می‌دهد و این کشور بازگشت موفقیت‌آمیزی به صنعت نفت و گاز داشته است، زیرا کشفیات عمیق دریایی و سیاست‌های درست، منجر به سرمایه‌گذاری بیشتر شرکت‌های بین‌المللی نفت در این منطقه شده است. اوایل سال ۲۰۲۳، آنگولا بزرگترین تولیدکننده نفت در آفریقا شد و نیجریه را پشت سر گذاشت.

۱۸. نروژ

مجموع ذخایر نفتی: ۸.۱ میلیارد بشکه

ثروت هنگفت نروژ عمدتاً از صنعت نفت آن به دست آمده است و اخیراً، دولت این کشور بیش از ۱۸ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در نفت و گاز برای توسعه ۱۹ میدان نفت و گاز در این کشور را تصویب کرده است.

۱۷. اکوادور

مجموع ذخایر نفتی: ۸.۳ میلیارد بشکه

برخلاف بیشتر کشورهای دارای ذخایر نفتی عظیم، صنعت نفت اکوادور در بحران فرو رفته است و شرکت ملی نفت آن Petroecuador مجبور شد در ماه مارس ۲۰۲۳ وضعیت فورس ماژور را برای بیشتر تولیدات خود اعلام کند، در حالی که آسیب زیست محیطی گسترده ناشی از صنعت نفت این کشور همچنان پیامدهای نگران کننده ای در پی دارد.

۱۶. الجزایر

مجموع ذخایر نفتی: ۱۲.۲ میلیارد بشکه

الجزایر دومین ذخایر نفتی بزرگ در آفریقا را دارد و شرکت دولتی نفت و گاز آن، Sonatrach، پروژه‌ای ۱ میلیارد دلاری را برنامه‌ریزی کرده است که توانایی ذخیره‌سازی طبیعی کربن را افزایش می‌دهد.

۱۵. برزیل

مجموع ذخایر نفتی: ۱۲.۷ میلیارد بشکه

صنعت نفت برزیل در حال حاضر در حال رونق است و تولید نفت آن به شدت افزایش یافته است. همچنین برنامه اکتشاف هیدروکربنی بزرگ این کشور، می‌تواند برزیل را به چهارمین تولیدکننده بزرگ نفت در جهان تبدیل کند.

۱۴. قطر

مجموع ذخایر نفتی: ۲۵.۲ میلیارد بشکه

قطر یکی از بزرگترین ذخایر نفت و گاز طبیعی جهان را در آستانه سال ۲۰۲۴ دارد و بسیاری از شرکت‌های اروپایی با این کشور قراردادهای بلندمدتی برای گذار از روسیه منعقد کرده‌اند.

۱۳. چین

مجموع ذخایر نفتی: ۲۶ میلیارد بشکه

چین با برخی از بزرگترین شرکت‌های نفتی روسیه از جمله Rosneft برای توسعه میادین نفت و گاز همکاری می‌کند. با وجود اینکه رشد اقتصادی این کشور اخیراً به شدت کاهش یافته است، اما تقاضای آن ادامه دارد.

۱۲. قزاقستان

مجموع ذخایر نفتی: ۳۰ میلیارد بشکه

از آنجا که بیشتر مسیرهای صادرات نفتی قزاقستان از روسیه عبور می‌کند، این کشور تلاش می‌کند مسیرهای صادرات نفت خود را متنوع تر کند.

۱۱. نیجریه

مجموع ذخایر نفتی: ۳۶.۹ میلیارد بشکه

علی‌رغم تقاضای رو به رشد برای نفت، شرکت نفت و گاز نیجریه سود چندانی نبرده است، در حالی که اقتصاد این کشور شدیداً وابسته به نفت است و تولیدات نفتی در این کشور رو به کاهش است.

۱۰. ایالات متحده آمریکا

مجموع ذخایر نفتی: ۴۴.۴ میلیارد بشکه

در حالی که تعداد دکل‌های مورد استفاده در این صنعت همچنان درو به کاهش بوده، افزایش بهره‌وری حفاری موجب شده‌است تولید نفت آمریکا به رکورد جدیدی برسد. تولید نفت خام آمریکا در آگوست به ۱۳.۱ میلیون بشکه در روز افزایش یافت که رکورد قبلی ثبت شده قبل از کرونای خود را در سال ۲۰۱۹، شکست.

۹. لیبی

مجموع ذخایر نفتی: ۴۸.۴ میلیارد بشکه

لیبی نشان می‌دهد که صرفاً داشتن ذخایر نفتی عظیم، یک ملت را ثروتمند نمی‌کند، زیرا بی‌ثباتی سیاسی و اقتصادی، صنعت نفت این کشور را تحت تاثیر قرار داده است. با تهدیدات نظامی موجود در این کشور، خطر قطع شدن تولید نفت در کشور وجود دارد که منجر به پیامدهای اقتصادی جهانی خواهد شد.

۸. روسیه

مجموع ذخایر نفتی: ۸۰ میلیارد بشکه

روسیه به راحتی جزو کشورهایی است که بزرگترین ذخایر نفتی جهان را در آستانه سال ۲۰۲۴ دارند و درآمدهای بودجه نفت و گاز آن در اکتبر ۲۰۲۳ بیش از دو برابر شد و به ۱۷.۶ میلیارد دلار رسید که بالاترین سود آن از آوریل ۲۰۲۲ تاکنون است.

۷. امارات متحده عربی

مجموع ذخایر نفتی: ۹۷.۸ میلیارد بشکه

اگرچه امارات از ذخایر نفتی گسترده خود ثروتمند شده است، اما این کشور سعی کرده است تا اقتصاد خود را متنوع تر کند تا در برابر شوک‌های نفتی مصون بماند. رشد اقتصادی غیرنفتی امارات در ۶ ماه اول سال ۲۰۲۳ حدود ۶ درصد افزایش یافت.

۶. کویت

مجموع ذخایر نفتی: ۱۰۱.۵ میلیارد بشکه

کشورهای خاورمیانه از داشتن برخی از بزرگترین ذخایر نفتی جهان ثروتمند شده‌اند و کویت نیز یکی از این کشورهاست، اگرچه شرکت ملی نفت آن، Kuwait Petroleum، باید برای جبران کسری ۴۵ میلیارد دلاری دارایی‌های خود را بفروشد و وام‌هایش را افزایش دهد.

۵. عراق

مجموع ذخایر نفتی: ۱۴۵ میلیارد بشکه

شرکت Lukoil روسیه، در میدان نفتی West Qurna 2 عراق مشغول به کار است تا تولید را تا ۸۰۰ هزار بشکه در روز افزایش دهد. قرارداد این شرکت با عراق تا سال ۲۰۴۵ تمدید شده است. معاملات اضافی با روسیه و چین باعث شده است عراق وابستگی خود به آمریکا را کاهش دهد.

۴. کانادا

مجموع ذخایر نفتی: ۱۷۰.۳ میلیارد بشکه

کانادا با تأخیر در عملیات یک پروژه لوله‌کشی دولتی مواجه شده که فشار بیشتری بر قیمت نفت این کشور وارد کرده است.

۳. ایران

مجموع ذخایر نفتی: ۲۰۸.۶ میلیارد بشکه

ایران با وجود تحریم‌های غرب برای چندین سال، به دلیل داشتن بزرگترین ذخایر نفتی جهان، رشد قابل توجهی داشته است. اخیراً قانونگذاران آمریکایی لایحه ای را برای تحریم بیشتر صادرات نفت ایران با اعمال محدودیت بر پالایشگاه‌ها و بنادر درگیر در صادرات نفت ایران تصویب کرده‌اند.

۲. عربستان سعودی

مجموع ذخایر نفتی: ۲۵۸.۶ میلیارد بشکه

عربستان سعودی میزبان Aramco، سودآورترین شرکت نفتی جهان است. ذخایر نفت عظیم آن نیز باعث شده تا نفوذ جهانی قابل توجهی داشته باشد. تصمیم این کشور به همراه روسیه برای کاهش تولید نفت، قیمت‌های جهانی نفت را تحت تأثیر قرار داده است.

۱. ونزوئلا

مجموع ذخایر نفتی: ۳۰۳.۸ میلیارد بشکه

ونزوئلا به راحتی صدرنشین فهرست ۲۰ کشور دارای بزرگترین ذخایر نفتی در سال ۲۰۲۴ است. پس از چهار سال، PetroChina (شرکت نفتی چینی) احتمالاً واردات از ونزوئلا را از سر خواهد گرفت زیرا تحریم‌ها علیه این شرکت اخیراً لغو شده‌اند.

  • منبع : روزیاتو

برچسب ها

نظرات

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰