رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان لالی در پاسخ به این سوال که علت زیاد شدن پروانه ها در شهرستان لالی چیست گفته است:یکی از علل اصلی افزایش تعداد پروانهها در محیط بارشهای طولانی مدت بوده که در سال جاری با آن مواجه بوده ایم.
بارشهای طولانی مدت در مناطقی که در سالهای گذشته به شدت با خشکسالی مواجه بودهاند علت اصلی این امر بوده است.
وی افزود:چرای بی رویه موجب شده تا گیاهانی همچون کنگر وحشی که مورد استفاده دامها قرار نمیگیرد; رشد زیادی کنند در نتیجه این گیاهان میزبان اصلی لارو این حشرات شدهاند
فرید صالحی پور باورصاد ادامه داد:تخریب محیط زیست در سالهای گذشته سبب شده تا دشمن این گونه از حشرات که انواعی از زنبورهای پارازیت بودهاند، از بین روند در نتیجه تعداد پروانهها با افزایش مواجه شده است.
گفتنی است: پروانهها بیمهرگانی از شاخه بندپایان، رده حشرات و از راسته «پولکبانان» (Lepidoptera) یا لپیدوپترا هستند که این نام از ریشه یونانی به معنی «بالهای پوسته پوسته» گرفته شده است زیرا بال آنها شامل هزاران فلس کوچک است که در ردیفهایی منظم قرار گرفتهاند. این فلسها در طرحهای رنگارنگ و منحصر به فردی شکل گرفتهاند که در هر گونه مخصوص و منحصر به فرد است و به این حشرات زیبایی فوقالعادهای میبخشند.
پروانهها موجودات پیچیدهای هستند و فعالیتهایی مانند غذا خوردن، خواب زمستانی، به آب زدن، فرو رفتن در گودالها و مهاجرت از جمله ویژگیهای زندگی روزمره آنها محسوب میشوند. قدیمیترین فسیل پروانه مربوط به دوران پالئوسن، یعنی حدود ۵۶ میلیون سال پیش است.