• امروز : شنبه - ۱ مهر - ۱۴۰۲

آخرین خبرها

طلای جهانی رقابت‌های بلگراد بر گردن فرنگی کار خوزستانی آموزش ما بایدمهارت محور باشد تاخروجی آن تربیت اجتماعی وسیاسی باشد/پرچم عدالت خواهی در دست شیعه است احداث بیمارستان‌های ۶۴ تختخوابی در شهرستان های اندیکا و هفتکل برداشت بادام از باغات شهرستان سامان چرا همه دنبال اتوبوس کریس رونالدو می‌دوند! آب و برق پارک دولت در لالی با حکم قضایی قطع شد / کلافی پیچیده با گره های کور برگزاری جشن شکوفه های کلاس اولی در شهرستان / بیش از ۴۳۰ دانش آموز کلاس اولی در لالی امسال به مدرسه می روند برگزاری مراسم تجلیل از پیشکسوتان دفاع مقدس در مسجدسلیمان اختلافات ملکی در شهرستان لالی جان یک نفر را گرفت/دستگیری قاتل کمتر از ۲۴ ساعت اجرای طرح خوزستان پاک در شهرستان لالی شعر/با تو این راز نمی توانم گفت شعر / برگهای کوچه ی پاییزیم شعر/به نجوا ترانه ای بر لب دارند شعر / اکنون دلم تپیدن فرداست چرا باید یک قرن حسرت خانه دارشدن را بکشیم ؟ بهبود شرایط مسکن گروگان وضعیت تورم است شعر / چند رباعی زیبا سرپرست جدید بیمارستان امید لالی معرفی شد / سارا داودی سکاندار تنها بیمارستان شهر نجات جان دو مادر باردار پرخطر توسط اورژانس هوایی دانشگاه علوم پزشکی اهواز مشکلات آب و فاضلاب شهرهای مسجدسلیمان، اندیکا ، لالی و هفتکل بررسی شد + تصاویر شعر / آمدی گرمتر از آنچه نیامد به زبان شعر / حال همه‌ی ما خوب است ، اما تو باور مکن دورهمی اهالی ادب و فرهنگ در روز پاسداشت شعر و ادب پارسی در شهرستان لالی+عکس سیمرغ در شاهنامه نماد است نه افسانه آغازعملیات آسفالت خیابانها در روستاهای بخش مرکزی با اعتباری بیش از سه میلیاردتومان از مطالبه گری مردمی تا استفاده ابزاری از مطالبه گری گشتی در داستان بلند «زیر آوار بنه وار» کارستان قیصر سقوط طبقه متوسط دارایی‌های بلوکه شده ایران کجا هزینه می‌شود؟/دولت موفق به کنترل تورم نشد / روند افزایشی قیمت‌ ها ادامه دارد کار طاقت‌فرسای زنان روستای سرآقاسید در چشمه نمک آثار هنری نگارگری فریده جهان بخشی آثار هنری نقاشی البرز نوبخت آثار هنری خوشنویسی رحیم حاجی پور مراسم اختتامیه سوگواره ملی دل نوشته‌های عاشورایی به میزبانی شهرستان لالی برگزار شد آثار هنری خوشنویسی حمید رضایی ۲ عضو دیگر شورای شهر مسجدسلیمان بازداشت شدند به مناسبت روز بهورز از بهورزان شهرستان لالی تجلیل شد صندوقی به نام فرهنگیان و به کام عده ای دیگر/نجومی بگیران از دولتی به دولت دیگر ! شیوند ؛ بهشتی درسرزمین های جنوبی دهدز بیمارستان ندارد/سرگردانی مردم میان ایذه و لردگان اطفای حریق در منطقه حفاظت شده هفت شهیدان مسجدسلیمان  عملیات امدادی اورژانس خوزستان برای نجات نوزاد یک روزه نفس‌گیرترین پلکان‌های دنیا؛ از چاه‌های هند تا قله‌های پرو سواحل مکران ؛ جاذبه جادویی و شگفت‌انگیز چابهار فارسی ، خانۀ مشترک ما پایان انتظار چندین ساله مردم شهرستان فارسان/ افتتاح پایانه مسافری به‌زودی سفر ۱.۵ ساعته لندن به نیویورک با جت هیدروژنی مافوق صوت خانه کشتی ایذه درخاک وعده‌های مسئولان! درآمدی بر جنبش مشروطه ایران مقبره الشعرای تبریز ، مدفن شاعران بزرگ

افزایش بی سابقه سطح آب دریاچه گتوند

ماجرای زیر آب رفتن هفت روستای حاشیه سد گتوند در لالی و مسجدسلیمان + تصاویر

  • 20 خرداد 1402 - 8:30
ماجرای زیر آب رفتن هفت روستای حاشیه سد گتوند در لالی و مسجدسلیمان + تصاویر
از ابتدی امسال آب دریاچه سد گتوند به تدریج بالا آمده و اکنون که به بیشترین میزان خود رسیده است شش روستا در شهرستان لالی و دو روستا در شهرستان مسجد سلیمان که در حاشیه سد قرار دارند زیر آب رفته‌اند.

بحث زیر آب رفتن روستاهای حاشیه سدگتوند یک بحث حقوقی است که اهالی این روستاها با وزارت نیرو دارند و نماینده این اهالی و وزارت نیرو چندین سال است که بر سر مبلغی که باید وزارت نیرو در ازای این مناطق و اراضی مردم پرداخت کند به توافق نرسیده‌اند تا از این منطقه جا‌به جا شوند.

 اهالی این روستاها معتقد هستند: وزارت نیرو مبلغ بسیار کمتر از ارزش خانه‌ها و زمین‌های کشاورزی‌شان را پیشنهاد داده است به همین دلیل حاضر به ترک روستاهای خود نیستند.

با وجود اینکه روستاهای پابر آفتاب، تنگ هلیل، رگ هلیل، گل انبار، چال ناک، چم لوند، تلخاب تاجدین و پر نوشته را در دو طرف دریاچه سد زیر آب رفته‌اند اما پیمان مولایی فرماندار مسجدسلیمان در این رابطه در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اهواز، اظهار کرد: تنها چهار، پنج خانه از اهالی روستای تلخاب که در کنار رودخانه زندگی می‌کردند در کانکس‌هایی که سمت دریاچه قرار دارند منتقل شدند و اکنون در حال زندگی هستند و هیچ گونه مشکلی به لحاظ ایمنی ندارند.

وی افزود: مابقی روستاها با توجه به دو جاده‌ای که چند هفته گذشته احداث شد مشکلی برای تردد ندارند و به راحتی از حاشیه رودخانه دور شدند.

فرماندار شهرستان مسجد سلیمان با اشاره به اختلاف حقوقی مابین سد گتوند و وزارت نیرو، گفت: خانه‌ها و زمین‌های روستاهای حاشیه سد گتوند باید کارشناسی و قیمت دقیق آن‌ها مشخص شود تا مردم متضرر نشوند.

مولایی با تاکید بر لزوم جابه‌جایی اهالی روستاهای حاشیه سد گتوند، بیان کرد: این زمین‌ها، زمین‌های آبا و اجدادی مردم است و قوم بختیاری برای زمین پدری ارزش و احترام بسیار زیادی قائل هستند، برای جا‌به جایی اهالی باید رضایت آن‌ها را جلب کنیم.

مولایی عنوان کرد: سد گتوند یک پروژه ملی و مربوط به تولید برق و آبیاری اراضی کشاورزی در وسعت بسیار بزرگی است.

افشین حیاتی فرماندار شهرستان لالی نیز در این رابطه اظهار کرد: روستاهایی که زیر آب رفتند روستاهای عشایری هستند و این گونه نیست که کد روستا بودن را داشته باشند.

وی با بیان اینکه این روستاها در حریم سد قرار دارند و به اهالی اعلام شده که در حریم هستند، اما اهالی روستاها تمکین نمی‌کنند تا جابه‌جا شوند، افزود: این روستاها یک بحث حقوقی با وزارت نیرو دارند که مبلغی که وزارت به آن‌ها اختصاص داده است را قبول ندارند و معتقدند مبلغ باید بیشتر باشد.

فرماندار شهرستان لالی با تاکید بر اینکه اهالی تنها سه روستا هستند که در معرض خطر هستند،  گفت: مبلغی که وزارت نیرو اختصاص داده در حساب دادگستری است که دادگستری باید به اهالی پرداخت کند، یعنی دادگستری واسطه است

زال صالحی بخشدار مرکزی لالی نیز می‌گوید: حدود ۲۰ روز است که آب سد گتوند بالا آمده، سطح آب دریاچه امسال بیشتر از سال‌های قبل و حتی بیشتر از زمان آبگیری سد است که این مساله سبب شده بخش‌هایی از زمین‌های کشاورزی در منطقه آب ماهیک و روستاهای چم‌لوند، پابرآفتاب، رگ‌هلیل و تنگ‌هلیل زیر آب برود.

وی افزود: البته هنوز نتوانستیم میزان خسارت به زمین‌های کشاورزی را برآورد کنیم، چون این روستاها در محاصره آب هستند و راه دسترسی به آنها قطع شده است.

بخشدار مرکزی لالی با بیان اینکه اخطاریه‌ای مبنی بر هشدار نسبت به بالا آمدن آب سد گتوند دریافت نکرده است، گفت: مطالبات منطقه آب ماهیک از سد گتوند هنوز پرداخت نشده و اهالی از سال ۱۳۸۹ درگیر این مساله هستند.

صالحی بیان کرد: این روستاها قبلا ً آباد بودند و شورا و دهیاری داشتند که با آبگیری سد زیر آب رفتند، اما چند سالی که خشکسالی بود مردم برگشتند و در همان منطقه ساکن شدند.

وی عنوان کرد: حالا ما پیگیر هستیم که روستاهای این منطقه را دوباره احیا کنیم و برای آنها برق و جاده بسازیم تا مردم در مناطقی که دچار آبگرفتگی نمی‌شوند، بتوانند ساکن شوند.

سد گتوند امسال بعد از چند سال خشکسالی، ۹۸ درصد از حجم مخزنش پر شده و ارتفاع آب در دریاچه سد، به بیشترین حدش رسیده است.

 تراز آب در سد گتوند اکنون بیش از ۲۳۰ متر و حجم آب پشت سد ۴٫۷ میلیارد مترمکعب رسیده که حداکثر تراز نرمال سد است. 

 دو روستای مسجدسلیمان نیز با بالا آمدن آب سد گتوند دچار آبگرفتگی شده‌اند که این روستاها پیش از این نیز دو سال متوالی متحمل خسارت سنگین ناشی از سیلاب سد به مزارع، خانه‌ها و دام‌هایشان شدند.

این روستاها هر نوبت حدود ۲ ماه زیر آب بودند و فرمانداری مسجدسلیمان سدگتوند را مکلف به پرداخت خسارت به آنها کرده بود.

نظرات

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰