• امروز : شنبه - ۱۱ آذر - ۱۴۰۲

آخرین خبرها

مردم درانتخابات نگاه قومیتی نداشته باشند/مجلس انقلابی آدم سالم می خواهد/ازعملکرد دهیاران در روستاها راضی نیستیم معارفه رئیس جدید اداره تبلیغات اسلامی شهرستان لالی بزودی دستگاه سی تی اسکن در بیمارستان امید لالی راه اندازی می شود/اختصاص دستگاه دیالیز جدید به بیمارستان امید ادامه تغییرات در دستگاه قضایی لالی / دادستان جدید شهرستان هم معرفی شد + عکس مسابقات اسکای رانینگ قهرمانی استان خوزستان در ارتفاعات شهرستان لالی برگزار شد اگر قرار است کشور گامی به جلو بردارد نیازمند تفکر بسیجی هستیم/شکست اصلی اسرائیل ، شکست در افکار عمومی بود تیراندازی در مراسم عروسی؛ مادرباردار و نوزادش جان خود را از دست دادند آخرین سفر سیمرغ ورود به واتس‌اپ از طریق ایمیل فعال شد! سه مصدوم در ریزش دیوار سیلو در لالی مدیریت بحرانی خوزستان همچنان گرفتار تصمیمات لاک پشتی جولان محرومیت ‌در مناطق دوردست بختیاری/موگوئی‌ کوهرنگ یک متر مربع هم آسفالت نیست همایش پیاده روی دوستداران کتاب به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی گفتمان با قدرت‌ها را یاد بگیرید ماجرای تجمیع دانشگاه های حوزه انتخابیه چیست ؟ قلعه تاریخی چالشتر بارش باران های پاییزی در شهرستان لالی/از آبگرفتگی خیابان ها تا ریزش کوه ها + عکس شعر / « مرده بر اسب» شعر / بادها مى چرخند کسب سه عنوان برترکتابخوانی در استان برای فعالان حوزه کتاب درشهرستان لالی + عکس وداع با محمدعلی اسلامی ندوشن در تهران مافیای فیلترشکن کیست ؟ آیا گردش مالی وی‌ پی‌ ان‌ ها دست کسانی است که فیلتر می‌کنند ؟ مردم داری موثرترین عنصر مدیریتی در دستگاه‌ها پیام سرپرست شبکه بهداشت و درمان لالی به مناسبت روز پرستار مدیر جدید اداره ورزش و جوانان شهرستان لالی معارفه شد/فرهاد احمدی جانشین محسن محمودی شد + عکس ۲۰ کشور بزرگ ذخایر نفتی در جهان دولت مشکلات پرستاران را در اولویت قرار دهد/بایدقدر بسیج رابدانیم و آن راتقویت کنیم نگاه مسئولان دولتی خوزستان به ایذه نگاه ارباب رعیتی است/مسئولان برای ایذه برنامه ندارند ترسناک‌ترین استخر آب گرم جهان در ژاپن! جاده‌ای که جان جوانان خوزستانی را می‌‌ گیرد تاریخچه جذاب ساختن مرتفع‌ترین بناها ؛ از مصر باستان تا دُبی غار حیرت‌انگیزی که شبیه یک سیارۀ بیگانه است باز باران با بهانه و دروغ های فراوان افتتاح نمایشگاه کتاب شهرستان لالی/۳۰۰۰ جلد کتاب در معرض دید عموم قرار گرفت سانحه در جاده لالی به روستاهای بخش حتی آغاز عملیات روکش آسفالت جاده لالی به اندیکا/۱۶ میلیارد اعتبار برای ترمیم ۶ کیلومتر از مسیر + تصاویر نیما راه نشان می‌داد نه مقصد تایید صلاحیت ۲۹ نفر از کاندیداها در روند بررسی داوطلبین درهیات اجرایی حوزه انتخابیه شهرستان مسجدسلیمان برگزاری مراسم سالگرد درگذشت زنده یاد احمدرضایی برنامه های هفته کتاب و کتابخوانی از سوی رئیس نهاد کتابخانه های عمومی لالی اعلام شد از مخابرات استان گلایه مندیم که وعده های خود را در لالی عملی نکرده است/فضای سبز و پارک های شهر وضعیت مناسبی ندارند آبشار بیشه لرستان/زلال جاری در قلب زاگرس از بهمن علاءالدین تا داراب افسر بختیاری تحقق رویای بزرگ تسلا؛انتقال برق بدون استفاده از سیم جاری شدن خون بر روی زمین! شعر / تلخ و شیرین شعر / بازمانده ­ی کدام عصریم؟ شعر / به سوی یار می روی برگزاری دوره پیشگیری از آسیب های اجتماعی در همکاری مشترک آموزش و پرورش و نیروی انتظامی انتخابات اتحادیه صنفی کشاورزی (زراعت) شهرستان لالی برگزار شد

قدیسان جنایتکار؛گرایشی عجیب در مکزیک

  • 08 فروردین 1402 - 11:43
قدیسان جنایتکار؛گرایشی عجیب در مکزیک
قدیسان جنایتکار؛ یک گرایش دینی عجیب در مکزیک

مکزیک بعد از برزیل دومین کشور دنیا از لحاظ جمعیت مسیحیان کاتولیک است. ۱۱۱ میلیون نفر از جمعیت این کشور به آیین کاتولیک اعتقاد دارند. اما در دهه‌‌های اخیر یک گرایش خیلی عجیب در بین بسیاری از کاتولیک‌های این کشور پدید آمده است؛ آن‌ها به ستایش و تکریم قدیسانی رو آورده‌اند که از نظر کلیسای کاتولیک به هیچ وجه قدیس به حساب نمی‌آیند و خیلی‌ها به آن‌ها عنوان «قدیسان جنایتکار» داده‌اند.

وبسایت Axios همین یک هفتۀ قبل گزارشی منتشر کرد و نوشت که گرایش به «قدیسان جنایتکار» در مکزیک به شدت رو به فزونی نهاده و حتی به ایالت نیواورلئان آمریکا هم رسیده است. حالا در بسیاری از فروشگاه‌های مکزیک لباس‌ها، شمع‌ها و تمثال‌های مخصوص ستایش این قدیسان به چشم می‌خورد. در شهرهای مختلف، معابدی کوچک و سردستی برای تکریم آن‌ها بر پا شده و مردم برای طلب شفا، ثروت و امنیت در مقابل مجسمه‌های آن‌ها زانو می‌زنند.

در مناطقی که میزان فقر و جرم و جنایت بالاست، گرایش به این قدیسان بیشتر است؛ طرفداران این قدیس‌ها آن‌ها را حامی فقرا می‌دانند؛ اما در واقع بیشتر دزدها، قاچاقچی‌ها و همجنسگراهای طرد شده از کلیساهای رسمی هستند که از این قدیسان جنایتکار طلب کمک می‌کنند.

اما این قدیسان چه کسانی هستند؟ یکی از این قدیسان عجیب و مرموز یک اسکلت زن است! این سیمای اسکلتی به «سانتا مورته» مشهور است که بهترین ترجمۀ آن می‌تواند «مرگ مقدس» باشد. شخصیت سانتا مورته احتمالا از دل آیین‌های بت‌پرستی دوران قدیم بیرون آمده است. از نظر طرفداران این شخصیت، او می‌تواند به آن‌ها در پیدا کردن عشق، شغل بهتر و انتقام گرفتن از دشمنان کمک کند. کارتل‌های مواد مخدر و گروه‌های همجنسگرا بیشترین جمعیت را در بین پیروان تازۀ این اهریمن قدیس‌نما دارند.

چهرۀ دوم «خسوس مالورده» است. او را گاهی فرشتۀ حامی فقرا می‌نامند ولی بیشترین محبوبیت او در بین اعضای باند جنایتکار سینالوئا است. بعضی‌ها معتقدند که او یک شخصیت واقعی جنایتکار بوده و بعضی‌ها هم در وجود تاریخی چنین شخصیتی تردید دارند. اما حامیانش معتقدند که او یک جور رابین هود مکزیکی بوده که از ثروتمندان می‌دزدیده و به فقرا می‌بخشیده. جالب است که شبکۀ نتفلیکس سال گذشته سریالی ۸۰ قسمتی دربارۀ مالورده ساخت که باعث گسترش علاقه به این قدیس جنایتکار در مکزیک شد.

چهرۀ سوم کاملا متفاوت است. این قدیس سوم «سن خوزه» نام دارد که در واقع یکی از قدیسان رسمی کلیسا است و به عنوان یکی از حواریون حضرت مسیح مورد ستایش قرار می‌گیرد. اما بعضی از باندهای تبهکار کلمبیایی و مکزیکی این چهرۀ مقدس را به عنوان حامی خودشان در نظر گرفته‌اند؛ انتساب توهین‌آمیزی که نشان‌دهندۀ آشفتگی عجیب و غریب مذهبی در آمریکای لاتین است.

موضوع «قدیسان جنایتکار» واقعا شگفت‌انگیز و قابل تامل است. سلطۀ طولانی‌مدت گروه‌های قاچاق مواد مخدر بر امورات مردم مکزیک حتی روی باورهای مذهبی آن‌ها هم اثر گذاشته است. ناامنی، فقر و میزان بالای جرم و جنایت، کار مردم این کشور (و کشورهای دیگر این منطقه مثل کلمبیا) را به جایی کشانده که در برابر مرگ و تباهی زانو بزنند و زندگی خوب و مرفه را از آن‌ها طلب کنند. و البته که فساد صاحب‌منصبان کلیسا و همدستی آن‌ها با جنایتکاران و ثروتمندان هم در شکل گرفتن این گرایش‌ها بی‌تاثیر نبوده است.

  • منبع : فرادید

برچسب ها

نظرات

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰