مهرداد هزاریان افزود: به منظور تامین بخشی از نیاز علوفه ای دامداران منطقه ،گیاه ماشک در اراضی این شهرستان کشت شد.
وی در ادامه اظهار داشت:دامداران شهرستان لالی سالانه حدود ۴۰۰ هزار تن علوفه نیاز دارند که بیشتر آن از مراتع شهرستان تامین می شود همچنین بخشی از علوفه مورد نیاز دامداران منطقه با صرف هزینه زیاد از شهرهای همجوار تامین می شود.
هزاریان جمعیت دامی شهرستان لالی را حدود ۶ هزار راس دام سنگین و ۲۰۰ هزار راس دام سبک عنوان کرد و گفت: با توجه به دیم بودن اراضی لالی طرح توسعه کشت علوفه در این اراضی در حال انجام است.
ماشک گیاهی یکساله از خانواده لگومینوز است که همانند سایر گیاهان این خانواده موجب اصلاح و تقویت خاک میشود و نیتروژن را در خاک تثبیت میکند.
ماشک بدلیل عملکرد بالا، خوش خوراکی و کیفیت بالای علوفه در تغذیه دام بسیار مفید است.
این گیاه را میتوان به عنوان تناوب کشت با غلات در مزارع دیم و بعد از محصولاتی مانند گندم کشت کرد.
همچنین مهرداد هزاریان در خبر دیگری افزود:دانه روغنی کاملینا برای اولین بار در دهستان دشت روستای ططرآباد شهرستان لالی در سطحی معادل ۶ هکتار کشت شد.
وی اظهار داشت: دانه روغنی کاملینا نیاز آبی کمتری در مقایسه با سایر دانه های روغنی دارد و در برابر خشکی و سرمای بهاره حساسیت کمتر به آفات دارد.
هزاریان افزود: نداشتن حساسیت به ریزش در زمان برداشت از دیگر مزیت های کشت گیاه کاملینا می باشد.
مدیر جهاد کشاورزی لالی در ادامه بیان داشت: در شهرستان لالی ۱۴ هزار هکتار زمین مستعد کشت وجود دارد.
کاملینا یا «کتانکش» گیاهی است که کشت آن ظرف سالهای اخیر به عنوان یک دانه روغنی در ایران آغاز شده است.
این گونه گیاهی در خاک های شور و اراضی دیم و سنگلاخی و شنی قابلیت کشت بهتری دارد و به طور کلی برای اراضی فقیر و کم آب بسیار مناسب است.
کاملینا یک دانه روغنی از خانواده براسیکاسه با نام علمی کاملینا ولگاریت است که روغنی باکیفیت بالا از آن حاصل می شود و سرشار از امگا ۳ و ۹ است.
گرچه روغن نباتی بیشتر از فرآوری دانههای روغنی نظیر سویا، آفتابگردان، پنبه دانه، بادام زمینی و کلزا به دست میآید اما این اقلام نیاز آبی بالایی دارند.