دکتر فرهاد ابول نژادیان دوشنبه شب در نشست خبری با اصحاب رسانه که در اهواز برگزار شد اظهار داشت: روز گذشته( یکشنبه) سه هزار و ۴۴۱ مراجعه کننده به مراکز درمانی خوزستان داشتیم که ۳۹۱ نفر آنها بستری و از این تعداد ۲۶۵ نفر بیمار مثبت قطعی بودند.
وی افزود: در ایام نوروز امسال میزان سفرها در کل کشور ۷۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافت در حالی که در استان خوزستان ۲۰ درصد افزایش سفر داشتیم. اکنون وضعیت در کشور به نحوی است که روزانه رنگ بندی شهرها تغییر می کند لذا مردم نباید عادی انگاری داشته باشند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: روند بیماری در استان خوزستان از روز بیستم اسفندماه کاهشی شد و تا اولین روز فروردین ماه این روند ادامه داشت اما بعد از تعطیلات نوروز به دلیل دید و بازدیدها و خریدهای آخر سال شاهد روند افزایشی بروز بیماری در استان هستیم.
وی با بیان اینکه اکنون روند بیماری در استان خوزستان سینوسی است که امیدواریم مجدداً کاهش شود افزود: تا چهاردهم فروردین ماه پنج شهرستان خوزستان قرمز بودند اما روند بستری ها در آبادان، شوشتر، دزفول و رامهرمز مجددا افزایشی شده و دوباره قرمز شدند.
کنترل شهرستان اهواز بسیار سخت است
ابول نژادیان عنوان کرد: امیدواریم شهرستان اهواز دوباره قرمز نشود چون کنترل این شهرستان بسیار سخت است. خوشبختانه تاکنون روند ارائه خدمات در بیمارستانها به نحوی بوده که به همه بیماران کرونایی خدمات لازم ارائه شده است.
۹۶ درصد تخت های ویژه مراکز درمانی خوزستان اشتغال هستند
وی ادامه داد: در حال حاضر ۷۷ درصد از تختهای عادی در نظر گرفته شده برای بیماران کرونایی اشغال شده است همچنین ۹۶ درصد تخت های ویژه اختصاص یافته به بیماران کرونایی اشتغال هستند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی اهواز بیان کرد: در هفته منتهی به ششم فروردین ماه موارد بیماری ۱۳ درصد کاهش پیدا کرد همچنین موارد بستری ۴.۸ و موارد فوت ۱۴ درصد کاهش یافت اما در هفته منتهی به سیزدهم فروردین ماه موارد بیماری ۵۰ درصد افزایشی شد همچنین موارد بستری صفر و موارد فوت ۱۵.۵ درصد کاهش پیدا کرد.
وی افزود: در پی رسیدن به اشغال یک هزار و ۸۰۰ تخت بستری در استان خوزستان، دیگر تختی برای بیماران وجود نداشت و تنها ۵۰ تا ۱۰۰ تخت دیگر داشتیم لذا به وزیر بهداشت پیشنهاد شد که در خوزستان به صورت پایلوت تزریق رمدسیور به منظور درمان زودرس مبتلایان کرونایی انجام شود که وزیر، مجوز لازم را صادر کرد.
ابول نژادیان با اشاره به اینکه این طرح، ابتدا در پنج بیمارستان اجرا شد گفت: با توجه به دریافت نتایج اولیه، با هماهنگی وزارت بهداشت تزریق داروی رمدسیور به کل استان خوزستان تعمیم داده شد و قرار است نتایج آن در کل مناطق اعلام شود تا در صورت تایید وزارت بهداشت به عنوان الگو به کل کشور ابلاغ شود.
وی با بیان اینکه اجرای این طرح، بیمارستانهای ما را نجات داد افزود: از روز ۲۸ اسفندماه تاکنون به ۲۸۴ بیمار PCR مراجعهکننده به بیمارستان رازی به محض بروز علائم خفیف تا متوسط، به جای بستری؛ داروی رمدسیور تزریق شده که تاکنون ۱۲۰ نفر از این تعداد به صورت کامل بهبود یافتند و مابقی نیز تحت درمان هستند و از مجموع این افراد تنها ۱۶ نفر به بستری نیاز پیدا کردند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی اهواز بیان کرد: تزریق زودهنگام رمدسیور برای یک سری افراد و همچنین ترخیص سریع بیمارانی که حال عمومی خوبی داشتند به منظور ذخیره تخت برای بیماران دیگر انجام شد. اجرای این طرح سه هزار و ۶۰۰ تخت روز – بستری به خوزستان کمک کرده است یعنی به جای بستری ۷۰۰ نفر، این بیماران به صورت سرپایی درمان شدند.
۴۷ درصد تست های کشور مختص خوزستان است
وی با اشاره به اینکه روزانه حدود ۲۴ تا ۲۵ هزار تست کرونا در خوزستان انجام می شود افزود: در هفته اول فروردین ماه ۱۹۹ هزار تست در کشور انجام شد که ۹۵ هزار مورد آن در استان خوزستان بود یعنی ۴۷ درصد تست های کشور مختص خوزستان است.
ابول نژادیان یکی از راه های مدیریت کرونا در استان را افزایش نمونه گیری دانست و گفت: در حال حاضر ۳۰ هزار نیرو در استان کار رهگیری بیماران کرونایی را انجام می دهند و روزانه حدود ۱۸ هزار نفر را با همراهی بسیج و هلال احمر رهگیری و افراد در تماس با آنها را شناسایی می کنند.
جلوگیری از خروج یک هزار و ۱۲۶ مسافر از خوزستان
وی به جلوگیری از خروج یک هزار و ۱۲۶ بیمار از استان اشاره کرد و گفت: از ابتدای طرح شهید قاسم سلیمانی تاکنون یک میلیون و ۶۰۷ هزار تست در کشور انجام شده است که ۳۵۰ هزار مورد آن در خوزستان بوده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی اهواز با اشاره به اینکه از ابتدای طرح شهید سلیمانی تاکنون در فرودگاه های خوزستان ۴۲ هزار و ۷۸۸ تست انجام شده و ۴۲۰ مورد مثبت شناسایی شد گفت: در راهآهن ۳۰ هزار و ۶۴۹ تست انجام و ۱۴۹ مورد مثبت کرونایی شناسایی شد همچنین در پایانههای مسافربری ۵۹ هزار و ۹۰۶ تست و در مراکز نمونهگیری موجود در بیمارستانها ۲۰ هزار و ۷۲۵ تست انجام و ۴۷۰ مورد مثبت شناسایی گردید.
وجود پیک چهارم بیماری در ایران متاثر از ترکیه است
ابول نژادیان گفت: وجود پیک چهارم بیماری در ایران متاثر از ترکیه است و نباید تصور کرد که بیماری از خوزستان به دیگر نقاط کشور سرایت کرده است و شهرستانهای قزوین، ارومیه و جلفا تحت تاثیر ترکیه هستند و اگر آمار بیماری در کشور افزایشی شود نباید مردم خوزستان را عامل بروز بیماری در کشور دانست.
وی افزود: در ایام نوروز تمامی پروازها و تورها به کشور ترکیه در حال انجام بود اما در خوزستان هر مسافری که قصد خروج از استان را دارد ابتدا تست کرونا از او گرفته می شود و در صورت منفی بودن جواب تست، مجوز خروج خواهد داشت.
وی همچنین در خصوص کرونای برزیلی گفت:در کشور برزیل به دلیل ابتلا به گونه جدید ویروس جهش یافته روزانه بیش از سه هزار و ۵۰۰ فوت ثبت شده است و ما این موضوع را به مردم استان هشدار دادیم.
وی ادامه داد: باید برای کشتی های برزیلی که از طریق بندر امام وارد استان می شوند برنامه ریزی خاصی انجام داد و افراد حاضر در این کشتی ها باید در قرنطینه باشند تا بیماری به درون استان سرایت نکند لذا در این رابطه با سازمان بنادر و دریانوردی کشور مکاتبه شده است از طرفی هنوز مشخص نیست آیا کیت های موجود می توانند نوع برزیلی کرونا را تشخیص دهند یا خیر.
۲۳ هزار نفر در خوزستان واکسینه شدند
رییس دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: تاکنون در کل کشور ۲۳۰ هزار دوز واکسن کرونا تزریق شده که ۱۰ درصد این تعداد یعنی ۲۳ هزار دوز متعلق به خوزستان است اما با این وجود از ۳۵ هزار پرسنل درمانی خوزستان تنها ۱۵ هزار نفر واکسن دریافت کرده اند.
وی اظهار داشت: در مرحله جدید واکسن، سهمیه خوزستان چهار هزار و ۶۰۰ دوز است که بلافاصله کار تزریق آنها شروع می شود. واکسن های تزریق شده در استان از نوع سیکوفارم چین، بهارات هند و اسپوتنیک وی روسیه می باشند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: در حال حاضر ۲۵ درصد موارد بیماری در استان از تماس با افراد خانواده است همچنین ۲۳ درصد تماس با سایر بستگان، ۱۸ درصد تردد درون شهری، ۱۱ درصد تردد خارج شهر و ۱۱ درصد شرکت در سایر تجمع است.
مراجعه سه هزار و ۳۱۷ نفر به مراکز درمانی
ابول نژادیان عنوان کرد: در روز ۱۵ اسفندماه ۲ هزار و ۵۱۶ مراجعهکننده به بیمارستان ها داشتیم در حالی که روز سیام اسفندماه این تعداد به ۲ هزار و ۴۵ مورد رسید که سیر نزولی داشت اما در روز ۱۵ فروردین ماه این آمار به سه هزار و ۳۱۷ نفر مراجعه کننده در روز افزایش یافت که هشدار دهنده است.
وی ادامه داد: در بهمن و اسفندماه زمانی که خوزستان در شرایط قرمز بود مابقی استانها در وضعیت آبی بودند به همین دلیل دست وزارتخانه برای کمک به ما باز بود اما زمانی که همه کشور گرفتار بیماری شود پشتیبانی وزارتخانه از ۳۰ استان خواهد بود و این موضوع باعث می شود که میزان توجه به استان کم رنگ تر شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: در هفته سوم اسفندماه ۱۶ هزار مراجعه به بیمارستانهای ریفرال استان داشتیم که در هفته چهارم اسفندماه این تعداد به ۱۵ هزار مراجعه کننده کاهش یافت.
وی ادامه داد: در هفته اول فروردین ماه ۱۷ هزار و در هفته دوم فروردین ماه ۲۳ هزار مراجعه کننده به مراکز درمانی ریفرال داشتیم که آمار همچنان افزایشی بوده و زنگ خطر بروز بیماری در استان به صدا درآمده است.
ابول نژادیان گفت: اکنون در بیمارستان های رازی، ابوذر و امیرالمومنین اهواز روند مراجعه بیماران کرونایی ثابت است اما در بیمارستان های سینا، نفت، روند مراجعه بیماران افزایشی می باشد. در بیمارستان های گلستان، فاطمه الزهراو امام خمینی نیز روند مراجعه کاهشی است.
وضعیت شوش نگران کننده است
وی وضعیت شهرستان شوش را بسیار نگرانکننده دانست و افزود: در این شهرستان به دلیل برگزاری مراسم عزاداری با جمعیت بالا، تعداد بیماران بستری بسیار زیاد و وضعیت شهرستان بحرانی است همچنین تعداد مراجعان به مراکز درمانی شوشتر از ۳۰ به ۱۰۲ نفر رسیده است یعنی سه برابر افزایش پیدا کرده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی اهواز ادامه داد: به طور مرتب از مراکز درمانی سطح استان بازرسی می شود زیرا کیفیت ارائه خدمات درمانی در بیمارستانها بسیار مهم است. در حال حاضر بیمارستان رازی اهواز جزو بیمارستانهای تراز اول کشور در بحث کرونا است که جا دارد از پرسنل این بیمارستان تشکر کنم.
روزانه علت فوت تمام بیماران کرونایی بررسی می شود
وی افزود: روزانه علت فوت تمام بیماران کرونایی بیمارستانهای استان را شخصا بررسی می کنم و اگر کوچکترین خللی در درمان بیماران فوت شده صورت گرفته باشد موضوع را پیگیری خواهیم کرد.
ابول نژادیان بیان کرد: از آنجا که خبرنگاران در کنار کادر درمان روزانه مشغول تهیه گزارش هستند در معرض خطر ابتلا به بیماری کرونا هستند لذا این قشر از جامعه جزو اولویت ما برای تزریق واکسن هستند و معتقدیم باید واکسینه شوند.
اختصاص یک هزار و ۳۵۳ سهمیه استخدامی به دانشگاه علوم پزشکی اهواز
وی همچنین گفت: سهمیه استخدامی دانشگاه جندی شاپور اهواز یک هزار و ۳۵۳ نفر است که ۶.۶ درصد میزان جذب کل کشور است. استخدام نیروها از طریق آزمون انجام شد و نتایج اولیه آن مشخص شده است. افرادی که در بخش های کرونایی مشغول خدمت هستند و در آزمون شرکت کردند ۲ امتیاز به طور مستقیم به آزمون آنها اضافه می شود.
یک هزار بیمار دیالیزی در استان واکسینه شوند
ابول نژادیان گفت: یک هزار بیمار دیالیزی در استان واکسن کرونا دریافت کردند و تلاش می کنیم مابقی بیماران این واکسن را دریافت کنند. وضعیت خوزستان همچنان قرمز است و مطالبه جدی ما تحویل دوز بیشتر واکسن است.
وی افزود: برای بیماران تالاسمی و هموفیلی یک هزار سهمیه واکسن در نظر گرفته شد که این بیماران از زدن واکسن خودداری کردند و قرار شد این تعداد واکسن به بیماران سرطانی اختصاص یابند ضمن اینکه از بین افرادی که واکسینه شدند تنها یک نفر آنها عوارض جزیی داشت که اکنون وضعیت مناسبی دارد.
وی با بیان اینکه عمل های الکتیو در شرایط قرمز باید کمتر انجام شود زیرا میزان آلودگی در کلینیک های زیبایی بسیار بالا است افزود: چندی پیش ۲ خانم جوان که بینی خود را عمل کرده و در بیمارستان رازی بستری بودند بعد از گذشت ۱۰ روز جانشان را از دست دادند.
کلینیک های زیبایی محل آلودگی هستند
رییس دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: کلینیک های زیبایی در واقع یک نوع محل آلودگی هستند که به خیلی از آنها اخطار و بعضا آنها را تعطیل کردیم. همچنین برخی از بیمارستانها برای انجام عمل زیبایی، نام عمل ها را در پرونده تغییر می دهند که با آنها برخورد شد.
برگزاری امتحانات دانش آموزان به تصمیم ستاد ملی بستگی دارد
ابول نژادیان در خصوص امتحانات حضوری دانش آموزان در خردادماه گفت: قطعا امتحانات در شرایط قرمز برگزار نمیشود اما اگر ستاد ملی تصمیم به برگزاری بگیرد ما مجبور به اجرا هستیم.
وی عنوان کرد: در خوزستان با گرم شدن هوا کولرها روشن میشود که این موضوع باعث کاهش تهویه شده و بسیار خطرناک است لذا به مردم توصیه می شود در صورت روشن کردن کولرها ،درب و پنجره اتاق را باز کنند.
رییس دانشگاه عدوم پزشکی اهواز گفت: در دهه آخر ماه مبارک رمضان، مردم استان عید فطر را به صورت ویژه جشن می گیرند که با وجود شرایط خطرناک و شکننده استان به ویژه اهواز انتظار داریم که دید و بازدیدها انجام نشود.
شهرستان دزفول به لحاظ کمبود تخت با مشکل مواجه نیست
ابول نژادیان در خصوص وضعیت شهرستان دزفول گفت: شهرستان دزفول به لحاظ کمبود امکانات و تخت تا الان مشکلی نداشته و مراکز درمانی شهرهای همجوار آن مثل اندیمشک و شوش به خوبی فعال هستند.
وی با بیان اینکه کیفیت ارائه خدمات برای ما بسیار مهم است افزود: اینکه بیمارستان ۵۸۰ ارتش دزفول را وارد چرخه کار کنیم ولی امکاناتی نداشته باشد فایده ای ندارد. در حال حاضر بیمارستانگنجویان دزفول امکانات خوبی به مردم ارائه داده و از لحاظ تخت مشکلی ندارند.
دانشگاه های زیرمجموعه وزارت علوم کوچکترین کمکی به ما نکردند
رییس دانشگاه علوم پزشکی اهواز افزود: هیچ یک از دانشگاه های زیرمجموعه وزارت علوم، کوچکترین اقدامی برای مدیریت کرونا در شهرستان انجام ندادند و از این بابت بسیار ناراحت هستیم. دانشگاهی در جوار ما حضور دارد که از آنها درخواست کردیم پنج خودرو در اختیار بهداشت شرق قرار دهد اما همکاری نکرد.
وی در پایان گفت: تاکنون سپاه، هلال احمر، بسیج، استانداری، فرمانداری،شهرداری، بیمارستان نفت اهواز و حتی پتروشیمیهای ماهشهر کمک بسیاری به ما کردند که جا دارد از آنها تشکر کنم.
در حال حاضر ۹ شهرستان خوزستان قرمز و ۹ شهرستان نارنجی هستند.