• امروز : شنبه - ۱۱ آذر - ۱۴۰۲

آخرین خبرها

مردم درانتخابات نگاه قومیتی نداشته باشند/مجلس انقلابی آدم سالم می خواهد/ازعملکرد دهیاران در روستاها راضی نیستیم معارفه رئیس جدید اداره تبلیغات اسلامی شهرستان لالی بزودی دستگاه سی تی اسکن در بیمارستان امید لالی راه اندازی می شود/اختصاص دستگاه دیالیز جدید به بیمارستان امید ادامه تغییرات در دستگاه قضایی لالی / دادستان جدید شهرستان هم معرفی شد + عکس مسابقات اسکای رانینگ قهرمانی استان خوزستان در ارتفاعات شهرستان لالی برگزار شد اگر قرار است کشور گامی به جلو بردارد نیازمند تفکر بسیجی هستیم/شکست اصلی اسرائیل ، شکست در افکار عمومی بود تیراندازی در مراسم عروسی؛ مادرباردار و نوزادش جان خود را از دست دادند آخرین سفر سیمرغ ورود به واتس‌اپ از طریق ایمیل فعال شد! سه مصدوم در ریزش دیوار سیلو در لالی مدیریت بحرانی خوزستان همچنان گرفتار تصمیمات لاک پشتی جولان محرومیت ‌در مناطق دوردست بختیاری/موگوئی‌ کوهرنگ یک متر مربع هم آسفالت نیست همایش پیاده روی دوستداران کتاب به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی گفتمان با قدرت‌ها را یاد بگیرید ماجرای تجمیع دانشگاه های حوزه انتخابیه چیست ؟ قلعه تاریخی چالشتر بارش باران های پاییزی در شهرستان لالی/از آبگرفتگی خیابان ها تا ریزش کوه ها + عکس شعر / « مرده بر اسب» شعر / بادها مى چرخند کسب سه عنوان برترکتابخوانی در استان برای فعالان حوزه کتاب درشهرستان لالی + عکس وداع با محمدعلی اسلامی ندوشن در تهران مافیای فیلترشکن کیست ؟ آیا گردش مالی وی‌ پی‌ ان‌ ها دست کسانی است که فیلتر می‌کنند ؟ مردم داری موثرترین عنصر مدیریتی در دستگاه‌ها پیام سرپرست شبکه بهداشت و درمان لالی به مناسبت روز پرستار مدیر جدید اداره ورزش و جوانان شهرستان لالی معارفه شد/فرهاد احمدی جانشین محسن محمودی شد + عکس ۲۰ کشور بزرگ ذخایر نفتی در جهان دولت مشکلات پرستاران را در اولویت قرار دهد/بایدقدر بسیج رابدانیم و آن راتقویت کنیم نگاه مسئولان دولتی خوزستان به ایذه نگاه ارباب رعیتی است/مسئولان برای ایذه برنامه ندارند ترسناک‌ترین استخر آب گرم جهان در ژاپن! جاده‌ای که جان جوانان خوزستانی را می‌‌ گیرد تاریخچه جذاب ساختن مرتفع‌ترین بناها ؛ از مصر باستان تا دُبی غار حیرت‌انگیزی که شبیه یک سیارۀ بیگانه است باز باران با بهانه و دروغ های فراوان افتتاح نمایشگاه کتاب شهرستان لالی/۳۰۰۰ جلد کتاب در معرض دید عموم قرار گرفت سانحه در جاده لالی به روستاهای بخش حتی آغاز عملیات روکش آسفالت جاده لالی به اندیکا/۱۶ میلیارد اعتبار برای ترمیم ۶ کیلومتر از مسیر + تصاویر نیما راه نشان می‌داد نه مقصد تایید صلاحیت ۲۹ نفر از کاندیداها در روند بررسی داوطلبین درهیات اجرایی حوزه انتخابیه شهرستان مسجدسلیمان برگزاری مراسم سالگرد درگذشت زنده یاد احمدرضایی برنامه های هفته کتاب و کتابخوانی از سوی رئیس نهاد کتابخانه های عمومی لالی اعلام شد از مخابرات استان گلایه مندیم که وعده های خود را در لالی عملی نکرده است/فضای سبز و پارک های شهر وضعیت مناسبی ندارند آبشار بیشه لرستان/زلال جاری در قلب زاگرس از بهمن علاءالدین تا داراب افسر بختیاری تحقق رویای بزرگ تسلا؛انتقال برق بدون استفاده از سیم جاری شدن خون بر روی زمین! شعر / تلخ و شیرین شعر / بازمانده ­ی کدام عصریم؟ شعر / به سوی یار می روی برگزاری دوره پیشگیری از آسیب های اجتماعی در همکاری مشترک آموزش و پرورش و نیروی انتظامی انتخابات اتحادیه صنفی کشاورزی (زراعت) شهرستان لالی برگزار شد

حسن کریمی

فقدان گفتمان در خوزستان بیداد می کند

  • 29 مهر 1402 - 4:56
فقدان گفتمان در خوزستان بیداد می کند

گاهی باید خود سانسوری را کنار بگذاریم و دست به نقد بزنیم ، نقدی سازنده برای آینده ای بهتر و برداشتن گامی در راستای بهبود فضای گفتمان که در صورت تحقق این مهم ، نیمی از گره های چندین ساله در بخش های مختلف باز خواهند شد .امروز استان خوزستان با دارا بودن ظرفیت های […]

گاهی باید خود سانسوری را کنار بگذاریم و دست به نقد بزنیم ، نقدی سازنده برای آینده ای بهتر و برداشتن گامی در راستای بهبود فضای گفتمان که در صورت تحقق این مهم ، نیمی از گره های چندین ساله در بخش های مختلف باز خواهند شد .
امروز استان خوزستان با دارا بودن ظرفیت های کم نظیر در حوزه منابع انسانی و منابع مالی ( متنوع و بیشمار بودن بواسطه شرایط خاص استان در صنعت کشور) باید جایگاهی داشته باشد به مراتب فراتر از جایگاه کنونی و این مسئله که چرا امروز نتوانسته ایم در جایگاه مناسبی قرار بگیریم نیاز به بحث ، بررسی و ایده پردازی تا حصول نتایج مطلوب دارد که در این یادداشت نگارنده سعی دارد به برخی از این مسائل بپردازد .
وقتی نگاهی به کشورهای توسعه یافته و برنامه های این کشورها در دستیابی به توسعه یافتگی می اندازیم ، یک مسئله مهم در این میان خودنمایی می کند ، مسئله ای که شاید مهم ترین بحث در تمام زمینه ها باشد، در واقع همان ایجاد احساس نیاز به تغییراست . احساسی که لازمه شکل گیری برای گفتمان و رسیدن به یک نقطه مشترک در تمام زمینه هاست ، که متاسفانه در استان ما یا شکل نگرفته است یا به گفتمان ختم نشده است و یا اینکه گفتمان موثری در این خصوص صورت نگرفته است .
حالا چرا گفتمان ؟ به عبارتی می توان اینگونه گفت که تا گفتمان شکل نگیرد هیچ مسئله ای مطرح نمی شود و در صورت عدم مطرح شدن مسائل همیشه این چرخه با هزینه های سنگین و بودجه های کلان در هم می پیچد و جالب اینکه هر چه جلو تر برویم وضعیت وخیم تر خواهد شد و اگر چاره ای اندیشیده نشود در آینده ای نزدیک شاهد از هم گسستگی شدید تر خواهیم بود و به مراتب فرصت جبران بسیار کوتاه ترخواهد شد .
در جایی که گفتمان باشد صمیمیت و همدلی شکل می گیرد و به طبع رایزنی ها و مذاکرات اثر گذار تر خواهند شد و مسیر پیشرفت هموار تر و ترکیب این گزینه ها می توانند نوید بخش پایان یک بحران بزرگ در یک جامعه باشد. جامعه ای که اعضای آن منفعل عمل کنند و هر کس خود را در یک قایق مستقل تصور کند ، با اولین طوفان از بین می رود، پس رویکرد ما باید ساخت یک کشتی عظیم با قابلیت های خاص برای عبور از طوفان های بزرگ باشد که برای ساخت این کشتی ابتدا باید در مورد ابعاد مختلف آن با هم صحبت کنیم و باز هم برمیگردیم به گفتمان و گفتگو …
باید اینگونه تصور کنیم که هر مسئله ای با صحبت کردن و گفتمان قابل حل است و چه بسا گاهی علت اصلی تمام مشکلات و گره های ایجاد شده در کارها تعارض هایست که در نبود بستر مناسب برای مذاکره و گفتمان بوجود آمده است ، فضایی که گاهی وجودش چنان ارزشمند است که حتی می تواند از بودجه سالیانه استان هم مهم تر و حیاتی تر باشد .
بی تعارف باید به برخی نشانه ها نیز اشاره کنیم که هم قابل تامل هستند هم ناراحت کننده و از همه مهم تر تلنگری برای بستر سازی و ایجاد زیرساخت در این زمینه خواهند بود.
در بخش گفتمان عمومی بواسطه پرسش های میدانی در شهرهای مختلف و نیز برخی تحلیل های رفتاری می توان به خوبی این موضوع را عنوان کرد که متاسفانه متولیان این امر در استان نتوانسته اند به خوبی از این ظرفیت ها استفاده کنند و این فرصت را نیز فراهم نکردند تا با رشد و ارتقا گفتمان در جامعه از بسیاری از مشکلات پیشگیری کنند .
در بخش سازمان ها و ارگان های دولتی و خصوصی نیز این مسئله وجود دارد و از تعداد اتاق های فکر فعال (به شدت کم) و نادیده گرفته شدن مسئله بحث و گفتمان در این بخش ها به خوبی می توان فهمید که اقدامات تاثیرگذاری صورت نگرفته است و حتی در مکان های اصلی مثل سیستم آموزش و پرورش و دانشگاه ها هم که بستر اصلی این مهم هستند متاسفانه نسبت به میزان اهمیت جایگاهشان، فعالیت چشم گیری را انجام نداده اند .
در خاتمه نگارنده به متولیان و تاثیرگذاران سیستم مدیریتی استان پیشنهاد می دهد تا بستر سازی لازم برای ایجاد گفتمان سازنده در سه بخش سیستم اداری ، سیستم آموزشی و فرهنگی و حوزه شهروندی را به کمک فعالان اجتماعی وظرفیت های موجود در این زمینه انجام دهند تا بتوانیم استانی داشته باشیم با ظرفیت گفتمان بالا، که خروجی این ظرفیت نیز خیلی زود در تمام بخش ها و ابعاد خودنمایی خواهد کرد .
در پایان نگارنده معتقد است ، امروز اگر میخواهیم به یک منطقه محروم کمک کنیم باید ضمن تلاش برای دستیابی به تحقق نیازهای اولیه(مازلو) که حق طبیعی هر انسان می باشد ، گاهی در کنار سبد غذایی اهدایی یا سبد پوشاک، کتابی قرار دهیم تا فرزندان آن قشر محروم آینده را متفاوت رقم بزنند .

حسن کریمی – فعال اجتماعی و مدرس مهارت های ارتباطی

  • نویسنده : حسن کریمی

نظرات

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰