اگر چه تعطیلی مدارس به نوعی پاک کردن صورت مسأله است و نمی تواند بعنوان راه حل اصولی ارزیابی شود اما در اتخاذ همین تصمیمات حداقلی نیز خوزستان جایی ندارد.
پس از واکنش های عمومی و استمرار شرایط جوی ناسالم هفته اخیر خوزستان بالاخره مدارس مقاطع دبستان در برخی شهرها بصورت غیرحضوری اعلام شد اما دانش آموزان سایر مقاطع مجبور به حضور در کلاس درس شدند. موضوعی که با واکنش ها و اعتراض والدین، شهروندان و حتی برخی کنشگران همراه بود.
در سوی دیگر ماجرا مدارس تهران و اصفهان تعطیل و کلاس ها بصورت غیرحضوری دایر شد. انتشار این اخبار به موضوع تبعیض جنبه دیگری بخشید تا علیرغم بروز مشکلات تنفسی برای شهروندان خوزستانی و مراجعت بیش از ۳ هزارنفر به مراکز درمانی، همچنان شرایط جوی خوزستان برای تردد به زعم مسئولین عادی تلقی شود.
انتشار مصوبات کمیته اضطرار آلودگی هوای استان خوزستان از سوی خبرگزاری رسمی دولت تا حدودی جامعه را به کنترل و کاهش میزان آلاینده ها امیدوار ساخت. بر این اساس توقف کامل فعالیتهای آلودهزای صنایع آلاینده، کاهش فلرینگ در اطراف شهرها و توقف آتش سوزی مزارع نیشکر از جمله مهمترین مصوبات کمیته اضطرار آلودگی هوای استان خوزستان بود.
آن گونه که پیشتر اشاره شد وضعیت کنونی هوای خوزستان نتیجه توسعه ناپایدار و عدم اجرای قوانین مرتبط با محیط زیست و هوای پاک است. فعالیت صنایع مختلفی همچون نفت، گاز، پتروشیمی، فولاد، نیشکر و … موجب شده تا موضوع تولید و درآمدزدایی در اولویت قرار گرفته و کیفیت هوا از اهمیت چندانی برخوردار نباشد. ضمن این که اقدامات نظارتی و بازدارنده هم نتیجه مطلوبی را در برنداشته باشد و خوزستان علاوه بر تولید ثروت، در گسترش بیماری های تنفسی و سرطان نیز به گواه آمار جزو استان های صدرنشین باشد.
این روند نگران کننده وضعیت سلامت و بهداشت جامعه در خوزستان را هر چند می توان با کاهش میزان آلاینده واحدهای صنعتی به شیوه های فنی و تخصصی مدیریت نمود. اما اتخاذ تصمیمات تقریبا ساده و حداقلی از جمله تعطیلی مدارس و حتی ادارات نیز می تواند در بروز مشکلات تنفسی و بیماری های ریوی جنبه پیشگیرانه داشته باشد.