عصر ایذه
روز (الفه) در فرهنگ بختیاری

لالی نیوز: الفه در رسم بسیارقدیمی در قوم بختیاری است که دارای ارزش و حرمت بخصوصی می باشد، چنانچه درکلام به آن سوگند هم یادشده است.

به گزارش لالی نیوز الفه در رسم بسیارقدیمی در قوم بختیاری است که دارای ارزش و حرمت بخصوصی می باشد، چنانچه درکلام به آن سوگند هم یادشده است. ازمعمول ترین غذاهایی که درآخرین پنج شنبه‌ی سال برای این منظور در نظرگرفته می شود می توان به پختن حلوا، نان تیری و شیر برنج اشاره کرد.
معمولا در تهیه این غذاها فامیل و آشنا مساعدت لازم را می نمایند.
بختیاری‌ها بنابر یک سنت کهن در آخرین پنجشنبه یا حتی یک روز مانده به عید هرساله برای شادی روح درگذشتگان مبادرت به تهیه ی “الفه”می نمایند.

الفه عموماً نوعی حلوا است که باخرما تهیه می شود، زنان بختیاری بامشارکت تعداد زیادی نان تیری می پزند مقداری حلوا در چند نان جای داده و بعد از فرم دادن بین همسایه و آشنا تقسیم می‌نمایند.

سارا محمدی نوترکی

منتشر شده در تاریخ ۱۳۹۶ يکشنبه ۱ بهمن
کدخبر:4717منبع:تاریخ انتشار:۱۳۹۶ اول بهمنلینک خبر: http://www.lalinews.ir/Pages/News-4717.aspx
(طراحی و تولید ، الفبای ایده برتر)